Casa usor de curatat

Cum iti organziezi o casa, astel incat sa fie usor de facut curatenie in ea.

Cand cumperi o casa si o amenajezi pentru prima oara, nu prea te gandesti la aspectele pratice ulterioare, cum ar fi de exemplu, curatenia uzuala.

Desi pare un aspect mai putin important, mai ales cand te aflii in magazinele de mobila, dornic de a cumpara cat mai multe, cat mai interesante, trebuie sa iei in calcul de la inceput modul in care se va derula operatiunea de curatenie din casa.

In cazul in care nu esti un impatimit al curateniei, atunci iti sugeram sa eviti pe cat posibil sticla si lemnul incrustat. Cele mai potrivite materiale pentru persoanele mai putin gospodare sunt palul si MDF-ul. Pe acelasi principiu, nu este indicat sa va aglomerati casa cu foarte multe obiecte decorative. Obiectele decorative inseamna foarte mult timp alocat curateniei. Ca sa stergi praful dupa micile bibelouri de prin casa, inseamna timp si foarte multa rabdare.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Covoarele reprezinta de asemenea un punct foarte neplacut cand vine vorba de curatenie. Un parchet frumos, cu un lac rezistent la utilizare frecventa, inseamna munca mai putina si timp mai mult pentru relaxare. Presurile si presuletele reprezinta iarasi o bataie de cap, chiar daca par nemaipomenite cand le vezi expuse prin magazinele de gen. O simpla aspirare se transforma intr-o munca de ocnas, daca ai de aspirat cateva covoare si zeci de presuri, care mai de care mai scamosate.

Daca vrei sa nu pierzi mult timp cu curatenia, trebuie sa te axezi pe un design minimalist, cu obiecte putine si usor de sters de praf. Cum ziceam mai sus, sticla este cel mai neplacu material dupa care sa stergi praful. Pentru cine are acasa masute din sticla ori alte obiecte de mobilier, nu trebuie sa ii mai spun ce inseamna cand stergi praful, iar dupa 5 minute, se vede pe sticla de parca n-ar fi trecut peste ea carpa de praf ori vreo solutie.

Baia trebuie si ea sa fie destul de aerisita, in ciuda decoratiunilor pe care le vedem noi pe la TV, trebuie sa ai timp de curatenie ca sa-ti permiti o baie decorata ca-n reviste.

Cand au un decor spatios este destul de simplu sa faci curat, atata timp cat nu-l aglomerezi cu multe prea multe decoratiuni.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

De bucatarie nici nu trebuie sa mai vorbesc. Cu cat este mai incarcata, cu atat este mai neplacut, mai ales ca la bucatarie praful este foarte ajutat de aburi sa se depuna si chiar sa se conserve intr-un mod foarte rapid si neplacut pentru cel ce se incumeta sa-l dea la o parte ulterior.

Deci, dragilor, daca vreti o casa usor de curatat, va sugerez sa o eliberati pe cat posibil de obiectele inutile, sa folositi mobilier cu suprafete usor de curatat si sa evitati pe cat posibil folosirea covoarelor. Evident, toate aceste sfaturi sunt valabile pentru cei ce se autogospodaresc. Daca va permiteti o femeie de serviciu, atunci, ce sa mai lungim vorba: sariti degraba pe obiectele de decor si achizitionati cate vreti si cate puteti.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies