Idei Deco pentru un interior spatios
Daca vrei sa-ti amenajezi locuinta si sa simti ca poti respira in ea, noi va oferim cateva idei utile
Nimeni nu doreste sa-si aglomereze locuinta, toti dorim un spatiu aerisit, unde sa putem cu usurinta sa facem curatenie, sa nu ne simtit sufocati de spatiu, de accesorii.
Daca veti umple casa cu bibelouri, cu siguranta nu veti obtine un interior care respira. Aglomerarea accesoriilor deco nu vor face din casa voastra un loc primitor, dimpotriva.
Evident, intotdeauna se gasesc tot felul de accesorii (primite cadou, aduse din vacanta), lucrusoare care ne amintesc diferite momente placute din viata noastra si de care ne este dificil sa ne deaspartim, chiar cu riscul unei aglomerari fara masura a spatiului.
Decoratiunile nu trebuie sa amplifice spatiul, sa-l mareasca, ci doar sa estompeze senzatia de prea-plin. Miniaturile ofera in acest sens o placuta senzatie de simplitate si romantism, fara sa aglomereze excesiv spatiul interior.
Pe langa accesoriile in plus ori in minus, senzatia de aerisire o obtineti si prin alte mijloace. Spre exemplu, prin luminozitate. Acest aspect trebuie testat, pentru ca depinde de forma camerei, de sursa de lumina din aceasta, de lumina naturala de patrunde in camera, etc.
Optimizarea sptiului de locuit, mai ales cand vine vorba de un apartament de bloc, reprezinta premisa de la care se pleaca in amenajarea locuintei.
Exista foarte multe sfaturii legate de amenajari, sfaturi ce ofera idei despre marirea spatiului, despre aerisirea interiorului, dar, din pacate, multe dintre ele nu se potrivesc unei locuinte mici de tipul celei din blocurile romanesti, unde suprafata este un impediement pentru orice amenajare.
Este usor sa vorbesti de spatiu care respira, cand e vorba de o camera ce pleaca de la 25 de metri patrati in sus.
Cand trebuie sa amenajam o camera de 10 metru patrati, in primul rand, trebuie sa ne asiguram ca mobila dorita isi gaseste locul, si mai putem si circula in voie prin camera.
Mobilierul ocupa foarte mult spatiu, in comparatie cu accesoriile deco, aproape ca nu se compara. Insa, sa va spun un secret, mobilierul nu creaza niciodata impresia de aglomeratie, accesoriile deco, da.
Asezarea imobilierului este foarte importanta, daca vrei sa obtii o senzatie de spatialitate. Dar si acest lucru depinde de spatiul pe care il aveti la dispozitie.
Culoarea mobilierului, culoarea perderelor, culoarea draperiilor, culoarea parchetului, a mochetei, reprezinta principalele puncte de la care se pleaca in obtinerea unui ambient deschis, spatios.
Stilurile conteaza evident si ele. Printre cele mai aerisite fiind cele moderne, contemporane. Greu sa amenajezi un spatiu rustic si sa obtii un ambient care respira. Stilul clasic este si el incarcat, cu greu poti sa te desfasori si sa creezi impresia de spatiu marit. Ce sa mai vorbim de stilul shobby shic, care unul extrem de incarcat, bazat aproape exclusiv pe incarcare. Stilurile industriale, minimaliste, american, scandinav, ofera aceasta posibilitate de aerisire a spatiului de locuit. Aceste stiluri aerisite se potrivesc indeosebi camerelor tineresti, insa, fiecare este liber sa-l adopte, dupa preferinte si posibilitati.
Imbinarea de stiluri nu este deloc un atuu al spatiului aerisit, dimpotriva, creaza senzatia de incarcare. Combinatia dintre rustic si clasiv, nu lasa deloc brese in spatiu, ci, atrage aglomerari.
Iluminarea spatiului este un aspect foarte important pentru un decor minimalist, pentru un spatiu aerisit. Daca vine vorba de spatiu de lucru, de sufragerie, ori chiar de bucatarie – unde unii dintre noi petrec foarte mult timp, iluminatul trebuie sa fie perfect adaptat la spatiu, sa permita desfasurarea activitatilor pe care le avem in vedere, dar sa si creeze senzatia de ambient primitor.