Cum sa-ti amenajezi o gradina cu flori intr-un apartament

Iata cateva idei interesante despre cum poti sa-ti construiesti un coltisor de rai intr-un mediu urban. Gradina ta de la bloc.

Chiar daca petrecme mult timp in casa, chiar daca spatiul este mic si de regula plin, nu trebuie sa ne impiedice aceste lucruri sa tinem flori.

Avem nevoie de lumina si de un coltisor unde sa putem realiza grina noastra verde ce ne va schimba cu siguranta starea in bine.

Exista multe solutii pentru cei care vor sa se bucure de un colt cu flori intr-un apartament de bloc.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Nu este mare scofala, odata ce ai imaginat cum sa arate acest mic colt de rai, sa-ti achizitionezi plantele dorite. Ori, daca nu, poti cere de la prieteni, amici, vecini lastari de flori pe care sa-i prinzi apoi singur si sa-i plantezi ulterior in ghivece.

Ce flori poti creste intr-un apartament de bloc?

In spatiile inguste de bloc, acolo unde este umbra, se preteaza violetele de Parma si orhideele.

Violetele de Parma se pot prinde foarte usor cu o simpla frunzulita introdusa intr-un pamant afanat. Nu o udati des, dar nici sa nu lasati pamantul sa se usuce. Nu e foarte pretentioasa, dar nu-i place sa-i uzi frunzele ori sa ramana fara apa.

Orhideele sunt destul de pretentioase, dar in timp se adapteaza spatiului. Nu le udati des, spalati-le vara in cada frunzele. Daca nu se poate, stergeti-le macar cu un servet de bumbac umezit. Stropiti-le vara pe frunze. Le place o camera cu umezeala ridicata.

Plamanul este de asemenea o planta care se potriveste bine spatiului de la bloc. Plus ca, face niste flori superbe si nu are nevoie de cine stie ce ingrijire.

O zona luminoasa este propice pentru muscate. Bine, sa nu fie foarte cald, pentru ca incep sa se ingalbeneasca frunzele si s-ar putea sa se vestejeasca complet planta.

Sporul casei este de asemenea o planta ce creste si in conditii de bloc; are nevoie de lumina si apa, plus sprijin daca incepe sa se inalte.

Cactusii prefera caldura si soarele, cu apa nu se impaca prea bine. O data pe saptamana cate putina apa e suficient. Poate daca e foarte cald, puteti sa-i udati o data la 3-4 zile.

Aloe e obisnuita cu caldura si soarele dar nu exagerat. Daca bate direct in ea nu este bine. Iubeste lumina insa foarte mult. Are nevoie de apa, dar nu exagerat.

Ficuscul este rezistent la aproape orice spatiu, cu conditia sa nu aveti mari pretentii de la el. Daca nimereste intr-un spatiu fara multa lumina, va creste mai greu, dar rezista. Nu face flori, dar frunzele sunt frumoase.

Iata si cateva idei cu spatii amenajate drept gradini in apartamente de la bloc:

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Iata cateva oferte de ghivece si suporturi pentru flori de la Vivre

Gasiti diverse rafturi pentru flori si la Dedeman, la Jysk.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies