6 trucuri pentru a-ti pastra balconul curat

Si voi aveti probleme in a tine liber si curat balconul? Iata ce e de facut!

Balconul este acea suprafata din casa dificil de pastrat curata.

De regula in balcon avem tendinta de a indesa si a arunca ce credem noi ca o sa ne mai trebuiasca candva.

Laolalta cu aceste asa-zise nevoi viitoare, se aduna si alte nevoi prezente, stocuri si asa mai departe.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Chiar si pentru cei mai practici dintre noi si mai putin inversunati in a strange lucruri, vine o vreme cand balconul reprezinta o cale de a scapa de diverse elemente ce ne stau in cale.

Chiar daca a existat candva dorinta de a face din balcon un loc de baut cafeaua ori un loc de reflexie, poate de meditatie ori pentru exercitii yoga, cu timpul astfel de ganduri zboara ca un fum.

Daca si tu ai balconul plin de lucruri inutile, murdar si in dezordine, atunci, alatura-te noua pentru cele cateva sfaturi pe care dorim sa vi le oferim.

amenajare balcon
curatare balcon

Sfaturi pentru a tine balconul curat si ordonat

Aseaza plantele la inaltime

Chiar daca iti doresti plante multe in balcon, asta nu inseamna ca trebuie sa le aranjezi pe toate la nivelul de jos al incaperii, eventual al ferestrei, ci poti foarte bine sa le agati, folosindu-te de diverse accesorii prinse tavan ori de pereti.

Plantele sunt frumoase, relaxante, linistitoare, insa, ca sa poti avea grija de ele, trebuie sa fie aerisite si sa nu incurce prea tale spatiul.

Trebuie sa recunoastem ca plantele pot fi de asemenea si cauzatoare de murdarie, lucru pe care il acceptam cu drag la inceput, dar care in timp ne invadeaza spatiul si ne obliga sa ne adaptam acestei situatii.

Formeaza-ti o rutina sa cureti si sa aranjezi balconul

Asa cum pentru casa ai o rutina a curateniei, asa trebuie sa planifici una si pentru balcon.

Nu trebuie sa faci curatenia cu aceeasi frecventa ca in restul casei, dar totusi, trebuie sa existe periodic o astfel de initiativa.

Trebuie sa implementezi un program de curatare si ordonare a lucrurilor din balcon, pentru a nu mai ajunge in situatia disperata de a nu mai face fata acestui spatiu.

Nu uita sa cureti podea balconului de cate ori ai ocazia

Chiar daca pare un sfat in plus, venind dupa sfatul anterior legat de curatenie, este important sa curatati podeaua balconului chiar mai des decat restul spaatiului.

Daca aveti plante in balcon, ele cu siguranta vor lasa pe jos nu doar firisoare de pamant ci si frunze ofilite, flori vestejite etc.

Suprafata balconului este cea mai expusa la murdarie din acest punct de vedere si necesita o atentie aparte.

Fireste ca ar fi bine de la inceput sa aveti o suprafata usor de curatat in balcon care sa nu va dea batai de cap.

Puteti alege o grese frumoasa, usor de curatat, rezistenta (in caz ca unele obiecte mai cad de prin diverse locuri). Va recomand ca material granitul – este rezistent si aspectuos.

Nu lasa lucruri pe podeaua balconului

In afara de eventuale obiecte mici de mobilier – in cazul in care aveti un balcon generos, n-ar trebui sa existe alte obiecte pe podea.

Acest lucru este imperios necesar pentru a ne usura munca de curatare rapida a podelei.

Indiferent daca locuiti intr-un apartament de bloc, o casa in oras ori una la tara, balconul trebuie sa fie usor de curatat si atunci principalul astfel trebuie sa fie acesta: sa nu existe obiecte care sa va incurce.

Cand faceti curat in balcon, nu uitati de textile si mobilier

Curatenia din balcon trebuie sa includa si spalarea unor eventuale textile (presuri, traverse, covorase) si o stergere si curatare a mobilierului.

Multe persoane au mobilier minimal in balcon, majoritatea optand pentru mobilierul de exterior – usor de curatat si de intretinut. Deci, nu e o problema curtarea lui, doar sa-ti gasesti timpul necesar.

Spala cu regularitate geamurile balconului

Daca incepi sa cureti periodic balconul, atunci probabil ca ai de gand sa petreci un timp din zi in aceasta camera.

Sa petreci timp la o cafea si o tigara pe balcon si sa nu poti sa te bucuri de priveliste din cauza geamurilor murdare, nu este o idee buna.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Deci geamurile trebuiesc si ele spalate frecvent, daca doriti sa va faceti din balcon un coltisor de relaxare.

Daca nu ai ajuns inca la amenajarea balconului, atunci iti oferim noi cateva idei pentru amenajarea balconului si a gradinii.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies