10 idei pentru balcon si gradina

Azi venim inspre voi cu cateva idei utile pentru amenajarea unui balcon, a unei terase ori a unei gradini.

Asadar, ne-am propus sa va venim in ajutor cu 10 idei pentru amenajarea balconului, a terasei ori a gradinii.

Cu cateva mici idei si solutii potrivite, balconul poate deveni un spatiu extrem de primitor.

Alegand un mobilier chic, potrivit spatiului respetiv ne putem bucura de un loc frumos, numai bun de relaxare.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

De multe ori aceste spatii sunt inguste, fara sa le putem da o utilizare adecvata. Insa, si in acest caz, un balcon nu are nevoie decat de putina imaginatie pentru a se transforma intr-un loc de relaxare.

Puteti crea o zona in aer liber care sa va apare de soarele dogoritor, dar sa va si racoreasca placut in timpul zilelor toride vara.

1.Scaune pliabile care sa se stranga atunci cand nu stam in acel loc. Cateva ghivece cu plante care sa ne incalzeaza atmosfera si sa ne bucure privirea.

Locuintele din marile orase sunt de regula mici, iar balcoanele sunt si ele pe masura: inguste si neprimitoare.

Insa, trebuie sa stiti ca puteti sa va bucurati chiar si de un spatiu mici, oferindu-i personalitate si creandu-i o legatura buna cu exteriorul. Un balcon aerisit este unul care te ademeneste.

Indiferent de camerea cu care se leaga balconul, fie ca e bucatarie, living ori balcon, trebuie sa facem in asa fel incat, privindu-l sa ne faca sa dorim sa-l vizitam.

Daca aglomeram balconul cu tot felul de lucruri si ne reducem campul vizual din camere, n-o sa mai dorim sa intram in balcon. Acesta va deveni si mai neprimitor. Practic, il folosim ca debara, nu ca spatiu de trecere spre exterior, o zona aerata de care sa ne bucaram.

2.O bancuta pe balcon, alaturi de o vegetatie frumoasa si balconul vostru se poate transforma radical.

3.Puteti sa optati pentru un obilier modular care sa poata fi utilizat si in alte camere.

4.O idee utila si practica ar fi instalarea unor ghivece cu diverse plante aromatice: cimbru, maghiran, rozmarin, etc. Aceasta este o idee minunata cand balconul este extensie a bucatariei.

5.Daca vrei sa-ti protejezi balconul de ochii vecinilor, trebuie sa cresti plante agatatoare, frunzoase care sa acopere un spatiu deschis si totodata sa creeze umbra. Este placut sa petreci zilele de vara intr-o astfel de ambianta.

6.Daca esti un pasionat al florilor, poti sa-ti transformi balconul intr-o mica sera urbana. Poti sa cauti plantele potrivite pentru respectivul spatiu. Daca este un balcon usor intunecat, poti opta pentru vilete de Parma si orhidee, daca este un balcon luminos, poti alege muscate ori alte flori care suporta mai bine caldura.

7.Daca ai un balcon deschis, poti opta pentru o decorare cu rogojini ori panouri lemn ori stuf. Creaza umbra si confera si o ambianta primitoare.

8.Daca vreti sa pastrati balconul verde tot timpul anului, puteti opta pentru plante vesnic verzi care isi pastreaza frunzele tot timpului anului. Un exemplu ar fi dafinul. Dar, puteti merge si mai departe, cu lamia, mandarin, etc. Depinde foarte mult de ce va permite spatiul, luminozitatea si temperatura. Astfel de plante au nevoie de temperaturi constante, nu se dau in vant dupa variatii mari de temperatura, asa cum sunt cele din balcon.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

9.O alta idee de relaxare pentru balcon ar fi sezlongul. Daca aveti posibilitatea sa amplasati un sezlong pe balcon, ar fi pacat sa nu va bucurati de o astfel de idee. Este relaxant si confortabil.

10.Balconul poate fi folosit, in lipsa de spatiu, ca loc de joaca pentru copii. Chiar daca nu este mare, balconul poate fi amenajat corespunzator ca spatiu de joaca pentru copii.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies