De unde sa incepi o amenajare?

Amenajari interioare pe intelesul omului necunoscator

Cand discutam de amenajari interioare ne gandim aproape imediat la specialisti perfectionati in acest domeniu, insa, din pacate la noi in tara acestia sunt putini, iar cei care sunt solicita un cost destul de piparat pentru ceea ce-si permit niste locatari ai unui apartament de bloc. Asa stand lucrurile, noi, oamenii de la bloc, nu prea ne mai gandim la a angaja un profesionist sa ne amenajeze apartamentul, incepem sa identificam solutii proprii, individuale si mai ales, gratis.

Recunosc ca a fost o adevarata incantare, inainte de a ne achizitiona locuinta, in a vizualiza zeci de reviste de specialitate, de a rascoli pagini intregi de internet, de a face zeci de combinatii, care mai de care mai fanteziste, ca pana la urma sa ne adaptam la ce exista in piata si, evident, la costurile pe care ni le permiteam.

Atunci cand nu-ti permiti luxul de a alege orice, trebuie sa faci compromisuri, iar cand vine vorba de compromisuri, trebuie sa stii unde sa te opresti. Evident, o analiza adecvata te poate ajuta in restrangerea acestor limitari, insa, niciodata nu poti miza pe gusturile altora, ori pe informatiile culese de-a valma. Spre exemplu, degeaba ne facem noi planul despre achizitionarea unei canapele pe care am vazut-o in nu stiu ce revista, daca respectiva canapea nu se mai fabrica de 20 de ani, ori daca dimensiunile la care se gaseste in magazine nu corespunde nici macar pe departe cu ceea ce ne permite spatiul nostru.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Evident, cand vine vorba de dimensiuni, exista intotdeauna optiunea obiectelor realizate pe comanda, insa, nu intotdeauna este o idee inteligenta, in special datorita profesionalismului precar intalnit in acest domeniu. Greu gasesti la noi profesionisti care sa-ti realizeze exact ceea ce-ti doresti, la preturile pe care ti le doresti. As zice ca aceasta categorie de lucratori, in special cei din domeniul mobilei, insa, nu doar, sunt printre cele mai superificiale categorii de profesionisti romani. In principal datorita modului dezorganizat in care evolueaza aceasta piata. In secundar, vorbim de o piata cu totul si cu totul necontrolata, fapt ce conduce cum e si firesc la excese de tot felul si la o lipsa evidenta de incredere.

Deci, de unde incepi o amenajare? Incepi prin a identifica o echipa de specialisti priceputi, testati. Apoi treci la a-ti realiza propria viziune asupra locuintei tale. Aici trebuie sa fi pregatit sa faci compromisuri, indiferent de bugetul de care dispui, pentru ca lucrurile devin dificile in cele mai mici amanunte. Vrei o faianta galbena intr-o forma de patrat mic pentru bucatarie? Atunci fie iti iei concediu prelungit de la serviciu pentru a cauta zile intregi, ori angajezi pe cineva sa se ocupe de aceste cautari, ori renunti si alegi o faianta spalacita dreptunghiulara.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Sunt foarte multe aspectele unei amenajari serioase, de aceea, si noi incercam aici doar un pic preambul la subiectele ce vor urma.

Chiar daca deocamdata in Romania, a apela la specialisti in amenajari interioare, pare un lucru utopic, totusi, probabil ca in timp, vom evolua si noi din acest punct de vedere, fapt ce poate va mai relaxa acest sector.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies