Mobila pe dimensiunile locuintei tale

Alege dimensiunile corecte pentru mobila din casa ta, eventual personalizeaza-ti mobila

Cand ai de amenajat o locuinta, este foarte usor sa-ti faci planuri si sa-ti planifici achizitionarea unor obiecte de mobilier, pe placut tau. Cand vine vorba insa sa treci la achizitionarea acestor piese de mobilier, lucrurile de regula se complica.

Vi s-a intamplat probabil sa plecati de acasa, cu gandul sa va cumparati o canapea, de exemplu, sa mergeti intr-un complex comercial, si acolo, nu numai sa nu gasiti canapeaua dorita la dimensiunile dorite, dar in fapt sa constatati ca nimic nu se potriveste cu dimensiunile locuintei dumneavoastra. Evident, acest exemplu este unul ce se repeta cu sfintenie aproape pentru toti cei ce sunt noi in bransa, cei care isi amenajeaza pentru prima data o locuinta.

Cum te pregasesti pentru achizitionarea mobilei dorite? In primul rand, nu-ti fixa achizitionarea unor obiecte de mobilier din revistele de specialitate sau de pe platformele online. Tine cont ca, de regula, tie o sa-ti treuiasca alte dimensiuni, si daca nu este vorba de un atelier de mobila pe comanda, putin probabil ca vei gasi mobilierul afisat in vreo revista.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Asadar, in primul rand, nu-ti fixa teluri de achizitie, fa-ti doar idei. Creaza=ti o viziune de ansamplu asupra a ceea ce-ti doresti, dar lasa portite de scapare largi. Urmatorul pas este sa incepi sa masari spatiul locuintei tale. Masoarati spatiul disponibil pentru diversele obiecte de mobilier pe care doresti sa le achizitionezi. Nu lasa nimic nemasurat.

Spre exmeplu, daca vrei sa cumperi o canapea, noteaza lungimea disponibila, latimea si chiar inaltimea (s-ar putea sa te lovesti de vreo tablou ori alte obiecte agatatoare de pereti). Pentru televizor asigura-te ca ai spatiul necesar atat pe latime cat si pe lungime. Lasa cativa centimetri liberi si scrie acest lucru, pentru ca, asa vei avea niste suprize foarte placute in magazinele de mobila. Dupa ce ti-ai notat toate dimensiunile in amanunt, si te sfatuiesc prieteneste sa nu lasi nimic nemasurat si neprogramat, abia atunci poti sa pleci in peregrinari prin magazinele de mobila. Pregateste-te sufleteste daca vrei mobila de-a gata, sa umbli mult si bine, pentru ca, va spuneam ce probleme sunt sa se potriveasca dimensiunile.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Acum, sa spuneam ca ai ajuns intr-un complex comercial de mobila si-ti place un obiect de mobilier, dar nu se potrviesc dimensiunile. Daca-l doresti cu orice pret, poti sa intrebi daca se poate si comanda. Cele mai multe magazine cu desfacere de mobila ofera posibilitatea executarii la comanda a unor obiecte de mobilier, asadar, lucrurile sunt simple, daca stii dimensiunile. Un avantaj in plus al executarii la comanda a unor obiecte care te-au incantat intr-un showroom, este faptul ca poti adauga diverse accesorii, pe care obiectul pe care l-ai vazut in magazin nu le avea. Spre exemplu, poate vrei sa-ti dublezi placajul de sub televizor, pentru a fi mai rezistent si a nu-ti crea probleme in timp, ori poate vrei sa schimbi manerele unor dulapuri ori poate vrei sticla mata in loc de sticla transparenta la un dulap, etc. Nu uita ca o mobila rezistenta trebuie sa fie o mobila solida, deci, cu cat sunt mai inguste spatiile de sprijin, cu atat rezista mai bine in timp. Asadar, nu va cumparati rafuturi cu latimea de 1,5 m, pentru ca acestea se vor lasa la mijloc din cauza greutatii cartilor, spre exemplu. Daca aveti posibilitatea sa efectuati intariri pe anumite corpuri de mobilier, cel mai fericit momoment ar fi s-o faceti in momentul in care o comandati.

Evident, exista din start posibilitatea de a face mobila pe comanda, deci, de a alege de la inceput o echipa de profesionisti care sa vina sa-ti masoare locuinta, sa tu sa le spui exact ce piese de mobilier iti doresti, din ce materiale si in ce culori. Insa, fiecare cu gusturile si parerile lui.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies