Mobila pentru oameni cu greutate

Este dificil sa gasesti o mobila de calitate, mai ales daca ai niste kilograme in plus. Mobila pentru obezi este o rara avis.

Pentru persoanele silfide, cautatul mobilei este floare la ureche. Pentru persoanele cu surplus de greutate este dificil sa gaseasca mobila potrivita, care sa reziste in timp.

Paturile, canapelele, coltarele, fotoliile, scaunele de bucatarie; toate acestea sunt elemente de mobilier pe care supraponderalii le doresc cat mai rezistente.

Un pat, cu un suport de saltea alcatuit din niste mici stinghiute, care cu siguranta vor ceda in timp datorita greutatii, reprezinta pentru un om cu greutate un inconvenient.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Mobila pentru obezi nu este cel mai usor lucru de gasit. Ne-am propus astazi sa va dam cateva idei despre felul in care sa alegeti mobila pentru obezi

Cand ajungi sa schimbi patul dupa un an de zile, pentru ca s-au rupt cateva stinghii, iar salteaua s-a deteriorat si ea din aceasta cauza, inseamna ca n-ai facut alegerea potrivita de la inceput.

Buna, si atunci ce este de facut? Cum alegi un mobilier rezistent, cand ai niste kilograme in plus?

Raspunsul are variante multiple.
Iata cateva idei:
– prima optiune pe care trebuie sa o ai in vedere, atunci cand ai niste kilograme in plus, este aceea de a-ti face mobila pe comanda. In acest fel, poti sa-ti alegi singur materialele rezistente, sa optezi pentru o anumita constructie, un anumit format care sa confere rezistenta respectivei structuri.
– a doua optiune este sa alegi din start un produs destinat si persoanelor cu greutate. Pe piata de gen din Romania sunt si produse de mobiler pentru care se specifica greutatea maxima admisibila.
– o alta varianta este sa alegi produse de calitate, din materiale care rezista in timp (lemn de stejar, fier, otel, etc).

Trebuie sa stiti ca nu doar persoanele cu greutate au nevoie de mobilier rezistent de calitate. Familiile cu copii trebuie sa se orienteze de asemenea catre astfel de tipuri de mobilier. Copiii se joaca, sar in pat, sar pe canapele. In timp, aceste actiuni vor duce cu siguranta la deteriorarea mobilierului.

Este adevarat ca in ultima vreme, mobila parca nu mai are rezistenta pe care o avea acum zeci de ani in urma. Asta se datoreaza materialelor din care se fabrica, materiale din ce in ce mai usoare, mai ieftine, mai usor de lucrat cu ele. De aceea, mobila pentru obezi este greu de gasit, mai ales daca vrei sa o iei gata facuta din magazin.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

O idee de alcatuire pentru un pat destinat unor persoane cu greutate poate fi aceea a unei constructii pe comanda, efectuate dupa alte standarde decat cele obisnuite din comert. Spre exemplu, puteti sa va alcatuiti structura patului din pal dublu pentru rame, cu compartimente multiple dublate cu material. peste rama sa puneti de asemenea pal, deasupra caruia sa vina salteaua rezistenta. Dublarea ramei exterioare a patului si compartimentarea multipla reprezinta o structura care confera rezistenta patului. De asmenea, utilizarea placilor mari de pal pentru suportul de saltea reprezinta o stabilitate in plus pentru pat si o prelungire binevenita a vietii saltelei. In acest caz, salteaua trebuie sa aiba o inaltie generoasa, pentru ca flexibilitatea nu va mai fi asigurata de stinghiile utilizate de regula ca suport pentru saltea. O saltea de minim 25 cm inaltime este suficienta, daca este de calitate buna.

In cazul canapelelor lucrurile nu mai sunt atat de simple. O canapea este greu de confectionat dupa un tipar rezistent. Trebuie sa te orientezi si sa gasesti ceva rezistent. Principalul aspect pe care trebuie sa-l urmaresti pentru a avea o canapea rezistenta este sa aiba un cadru metalic bine construit. Apoi, daca nu aveti neaparat nevoie de o canapea extensibila, cea mai mare rezistenta o veti gasi la canapelele neextensibile. Acestea din urma au o rezistenta mai mare, nefiind supuse la miscari frecvente de extindere care ii slabesc rezistenta in timp. Nu alegeti canapele cu compartimente de dezpitare. Acest lucru duce de asemenea la slabirea rezistenti unei canapele. Structura saltelei unei canapele este clar cel mai important aspect pe care trebuie sa-l urmariti. Trebuie sa dispuna de arcuri rezistente, numeroase, dispuse uniform. Tesatura de la exterior este si ea importanta, mai ales daca aveti animale de companie. De regula, animaelele au tendinta de a zgaria canapelele, asa ca, daca aveti un caine ori o pisica in casa, nu alegeti o canapea din piele ecologica, luatu-va una cu o stofa groasa rezistenta. Culoarea este si ea importanta. Culorile deschise se uzeaza rapid, mai ales cand aveti in casa copii ori animale. Chiar daca o canapea alba arata bine, totusi, alegeti ceva care sa nu va dea batai de cap in timp.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies