Idei pentru organizare si depozitare jucarii

Niciodata nu este spatiu suficient pentru depozitarea jucariilor, indiferent cat de mare ti-e casa.

Va recomandam astazi o serie de produse necesare pentru organizare si depozitare jucarii pentru ca viata ta sa fie mai usoara!

Din experienta va informez ca spatiile de depozitare pentru jucarii nu sunt niciodata suficiente, iar acest principiu se aplica pentru orice casa, indiferent cat de mare ar fi ea.

De regula, cu cat este mai mare casa, cu atat cresc si numarul jucariilor copiilor din ea, motiv pentru care, vom avea din ce in ce mai multe spatii de depozitare.

somnart.ro
homs.ro

Parintii gasesc de regula solutii ingenioase pentru depozitarea jucariilor, uneori pentru ca sunt nevoiti, pentru ca nu se mai poate. Cand ajungi sa calci pe capul papusilor, sa te impiedici de telecomenzilor masinutelor, sa aluneci pe mingiutele de cauciuc, inseamna ca este momentul sa iei masuri urgente.

Evident, regulile sunt simple cand apartamentul este mic, cum sunt majoritatea locuintelor din Romania. Atunci, in cel mai fericit caz copilul poate sa aiba camera lui.

Si cat poate sa aiba respectiva camera? Pai, daca am avea o medie de 4 pe 4 si tot ar fi bine, insa, de regula, sunt mult mai mici.

Asadar, trebuie sa ne descurcam cu ce avem si sa cautam idei simple si practice pentru depozitarea jucariilor.

Organizatoare jucarii

Cheia unui ansamblu de locuit, nu doar a camerei copilului, consta in utilizarea cat ai eficienta a spatiilor de depozitare. Pentru a crea ideea de spatiu, se folosesc culorile deschise si mobilier de dimensiuni medii, cat mai bine organizat si asezat in peisaj.

articol-31-1

articol-31-2

articol-31-3

articol-31-4

articol-31-5

articol-31-6

articol-31-7

Iata cateva idei interesante despre utilizarea eficienta a spatiilor de depozitare pentru jucarii:

1. Alege o mobila cat mai compacta, cu spatii de depozitare incluse. Spre exemplu, patul, poate sa aiba un spatiu foarte bun de depozitare a jucariilor. Modelele built-in sunt foarte apreciate de parinti, din acest punct de vedere. Astfel de paturi cu zone ample de dezpotiare gasim spre exemplu la Ikea.

2. Folositi pentru copiii mai mari (peste 5 ani), paturile supraetajate. Astfel de sisteme au incluse, pe langa un birou, si spatii generoase de depozitare pentru jucarii si haine.

3. Rafturile adaugate ulterior pe un pat simplu, pot si si ele foarte utile pentru depozitiarea jucariilor.

4. Monteaza pe peretii liberi carlige rezistente pe care sa poti ulterior agata diverse sisteme de depozitare.

5. Foloseste mobilierul compus cu folosinte multiple, pe care il poti folosi pana la o anumita varsta pentru depozitatul jucariilor, iar mai apoi, pentru alte utilizari: haine, carti, etc.

6. Fixeaza cu incredere polite deasupra patului, insa, fa-o constiincios, cat sa nu-i casa copilului in cap. Aici trebuie grija mare, insa, cu un pic de profesionalism se pot realiza niste lucruri foarte frumoase si utile.

7. Daca ai deja un pat cu loc suficient dedesubt, poti achizitiona diverse cutii practice pentru a aranja jucariile copilului. Oferta de cutii, cutiute, lazi si ladite pentru depozitarea jucariilor, este una cu adevarat generoasa in piata.

8. Foloseste mobilier cu mai multe intrebuintari; spre exemplu, poti folosi pentru depozitarea jucariilor o lada pe lemn cu roti, lada ce poata fi folosita si pentru sezut.

9. Achizitioneaza saci speciali pentru depozitiarea jucariilor, se gasesc o sumedenie de modele si culori.

Cei mai functionali sunt cei care au intarituri la partea superioara, pentru ca tentatia de a cotrobai a copiilor trebuie sa fie sustinuta, altfel, se pot petrece si accidente minore.

10. Taburetii din camera copiilor pot fi de asemenea niste spatii de depozitare eficiente.

organizator jucarii

Evident, oricat de mult ne-am stradui noi parintii, nu o sa reusim sa fim multumiti cu ordinea din camera copiilor. Insa, daca ajungi sa faci o obsesie din asta, copiii vor avea de suferit.

Pana la urma, este buna si ordinea si disciplina, insa, trebuie o masura in toate.

Inca ceva foarte important, in general copiii strang toate jucariile nedorind sa scape de ele, nici macar de cele pe care le avea cand erau bebelusi.

Aici vina revine parintilor in mare parte, de aceea va sugerez sa invatati copiii de mici cu a oferi jucariile de care nu mai au nevoie, altor copii cu mai mici posibilitati. Este dificil de facut, insa, in timp, o sa vedeti ca satisfactia este garantata, daca aveti rabdare.

Aveti probleme cu depozitiarea jucariilor? Bine ati venit in club!

De cand au inceput sa se inmulteasca jucariile, camera copilului a devenit neincapatoare, si acest lucru ma sperie pentru ca are doar 4 ani. Daca in 4 ani a reusit sa stranga atatea jucarii, nu-mi imaginez ce se va intampla in continuare.

Vezi toata categoria de organizare si depozitare

Din acest motiv, am incercat sa gasesc sisteme de organizare pentru jucariile din camera copilului.

Pentru ca este clar ca aceasta problema este una destuld e comuna, m-am gandit sa impartasesc cu dumneavoastra ideile gasite de mine.

Multi dintre noi avem copii, iar a face curat intr-o camera plina de jucarii nu este tocmai placut, de aceea, mereu cautam idei, sisteme de a organiza jucariile, astfel incat sa nu impiedice curatenia, dar sa aiba si copilul acces usor la ele.

Organzatoare jucarii

Jucariile care zac pe podele, soldati cazuti in lupta, roti de masinute distruse in vreun accident, brate de papusi acorbate, etc, parca ne striga dupa ajutor.

Sunt solutii de organizare, insa, avem nevoie si de bani si de timp. In primul rand aveti nevoie de un dulap cu multe sertare, astfel incat sa puteti face o organizare buna, dar si copilul sa le poata gasi usor mai apoi.

Un raft de genul celor pentru legume, cu diverse recipiente in care pot sta organizate jucariile mici este o idee buna.

Daca situatia o cere, puteti folosi si diverse recipiente mai putin conventionale, ca de exemplu galetuse colorate, ori cosuri din plastic, din cele ce se folosesc de obicei pentru reziduurile de prin birouri.

Cand parul copilul este usor ridicat, puteti introduce dedesubt cateva sertare pe rotile daca aveti sertare, dar nu aveti rotile, puteti foarte usor cumpara unele, gasiti aproape in orice magazin de bricolaj).

Mai exista si solutia cosurilor pentru legume, pe care le gasiti de asemenea in marea majoritate a magazinelor specializate in bricolaj.

Eu am achizitionat si un sac mare pentru jucarii, cu manere mari, ce este fixat prin niste tije metalice, insa, este destul de greu de umblat in el de catre copil, deci, nu l-as recomanda.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Poate fi util in cazul unor jucarii mari de plus, altfel, pentru jucariile mici, nu este indicat.

Vezi si recomandarile noastre de scaune birou copii. Merita!

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies