5 lucruri la care să fii atent atunci când alegi piesele de mobilier second-hand

Alegem, de multe ori, să achiziționăm produse second-hand, nu numai pentru prețurile mult mai bune la care le putem găsi, ci și pentru valoarea pe care o au acestea.

mobila second hand

Fiecare obiect de mobilier are în spate o poveste, iar pentru a o descoperi, trebuie să îl aduci în casa ta, să îl potrivești în decorul acesteia.

Cu toate acestea, atunci când dorești să achiziționezi mobilier second-hand, este important să ții cont de câteva aspecte esențiale.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Caracteristici de calitate ale mobilierului 

Piesele de mobilier la mâna a doua au avantajul de a fi achiziționate la un raport calitate-preț excelent.

Obiectele de mobilier de înaltă calitate sunt, de multe ori, greu accesibile ca preț, însă variantele de mobilă la mâna a doua îți oferă șansa de a face alegeri profitabile. 

Este foarte important să verifici calitatea pe care o are mobilierul, astfel încât să te asiguri că prețul cerut este cel corect, dar și că alegerea ta va fi una durabilă.

Mai ales atunci când faci astfel de achiziții online este important să te asiguri că îi ceri vânzătorului cât mai multe poze din care să reiasă clar calitatea mobilierului. 

Starea pieselor de mobilier

Calitatea pieselor de mobilier este oferită și de starea în care se află acesta. Este important să verifici starea în care se află piesele de mobilier pe care dorești să le achiziționezi, pentru că în acest fel vei ști dacă achiziția merită sau nu. 

Pentru aceasta, verifică detaliile legate de tipul materialelor, de tipurile de încuietori folosite, de modul în care arată îmbinările.

De asemenea, verifică aspectul estetic al placajului și asigură-te că placajul din spate sau alte elemente nu au fost afectate de umiditate sau mucegai. 

Dimensiunea și designul 

Dorești să achiziționezi o anumită piesă de mobilier pentru a amenaja interiorul după propriile preferințe.

Pentru aceasta, este important să te asiguri că dimensiunile și designul pieselor alese se potrivesc perfect cu celelalte piese din încăpere sau cu spațiul de care dispui. 

Mai ales în cazul obiectelor de mobilier mari, asigură-te că acestea pot fi transportate în siguranță și le poți băga pe ușă fără a le demonta piesă cu piesă sau fără a le deteriora. 

Service și asamblare 

Chiar dacă achiziționezi obiecte de mobilier second-hand, există posibilitatea de a beneficia de servicii de service sau asamblare, dacă achiziția este făcută de la magazine cu profil de vânzare a articolelor second-hand.

Astfel, ar fi bine să verifici dacă nu cumva achiziția ta poate fi și mai sigură prin oferirea de astfel de servicii. 

De multe ori, este nevoie de dezasamblarea pieselor de mobilier pentru a le transporta, iar asamblarea poate da mai multe bătăi de cap decât ai crede.

Tocmai de aceea este bine să verifici dacă ai o garanție în acest sens. 

Verifică autenticitatea mobilierului 

Mai ales acolo unde este vorba despre piese de mobilier antice, de o mare valoare, este important să verifici autenticitatea acestora.

Prețul pe care îl vei plăti trebuie să reflecte calitatea, iar pentru aceasta este indicat să verifici și proveniența mobilierului, pe lângă calitatea acestuia. 

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Dacă achiziția este online, atunci grija pentru acest lucru trebuie să fie și mai mare, altfel vei risca să faci un drum inutil.

Nu uita și că, înainte de a plăti vreun avans pentru mobilier, este important să te asiguri de autenticitatea acestuia și să fii atent la aspectele legate de garanția oferită. 

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies