De ce sa alegi o centrala termica electrica?

Care sunt avantajele centralelor termice electrice si de ce sunt preferate de clienti?

Centralele termice electrice sunt mai putin utilizate la noi in Romania, principalul motiv fiind costurile destul de ridicate generate de utilizare.

Si totusi, centralele termice electrice sunt o solutie pentru cei ce nu locuiesc in zonele acoperite de alimentarile cu gaze, ori nu au la dispozitie combustibili fosili, de genul lemnului ori carbunelui.

Din aceasta perspectiva, centralele termice electrice pot fi considerate avantajoase, iar printre calitatile lor se remarca urmatoarele:

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20
  • avand in vedere larga raspandire a alimentarii cu curent electric, centralele termice electrice pot fi instalate aproape oriunde, fara ingradire;
  • instalarea lor este una usoara, necesitand efectiv doar o racordare la sistemul electric si o eventuala asigurare printr-un stabilizator de tensiune, util in momentele de fluctuatii masive in retea;
  • dupa ce este instalat, centrala poate fi imediat functionala, nemaifiind necesare toate procedurile caracteristice centralelor termice pe gaz, de exempu;
  • comenzile aferente centralei termice electrice sunt mult mai simple si mai accesibile pentru utilizatori;
  • nu este nevoie de masuri de precautie exgerate;
  • mentenanta se realizeaza usor, nefiind necesare operatii de curatare a vreunui cazan sau a vreunui cos, ori a zonei de ardere, nu trebuiesc schimbate filtre, nu trebuie verificata presiunea la gaze, etc;
  • poluarea este minima;
  • siguranta este mult mai mare, atat pentru oameni cat si pentru mediu; ultimele modele de centrale termice electrice au sisteme de oprire automata atunci cand apar probleme grave, din acest motiv exista o suprasiguranta ce ne indreptateste sa consideram acest tip de centrala una din cele mai sigure.

Cand putem apela la o centrala termica electrica?

Sunt fiabile centralele termice electrice de apartament?
Centralele termice electrice functioneaza dupa cum le spune si numele pe baza de energie electrica, deci, nu consuma gaze ori alte tipuri de combustibili. Din acest motiv, utilizarea centralelor termice electrice este una destul de costisitoare, in raport cu alte tipuri de centrale, in special cu cele ce functioneaza pe gaz. Ca la orice produs de gen exista avantaje si dezavantaje, iar pretul de consum este unul care se poate incradra la dezavantajele acestui tip de centrala.

Daca am analiza distribuitia energiei electrice in raport cu circuitele de gaz din tara noastra, am constata foarte usor ca romanii au in majoritatea lor acces la curentul electric, nu acelasi lucru puteam sa-l spunem despre gaze. Stim cu totii ca sunt localitati intregi, chiar si orase ce nu au alimentare cu gaz. Din acest motiv, solutiile alternative trebuiesc gasite, iar in privinta incalzirii, centralele termice electrice reprezinta una din variante, chiar una viabila, considerand aceste aspecte amintite mai sus.
Printre avantajele majore ale centralelor termice electrice se numara o siguranta sporita oferita utilizatorului, se numara usurinta la instalare si utilizare, o viata mai lunga, nu mai necesita atatea verificari ca o centrala pe gaz, nu trebuie sa schimbi filtre si alte accesorii de gen, etc.

Evident, chiar daca centrala termica electrica este una mai usor de montat decat cea pe gaz, de exemplu, totusi, montajul trebuie sa se realizeze de personal specializat, iar alimentarea cu curent trebuie foarte bine analizata, de cele mai multe ori specialistii recomanda sa folositi un stabilizator, adica sa nu alimentati direct centrala din reteaua comuna.
Instalarea acestei centrale se recomanda a se face in camere uscate, cu grad redus de umiditate.

Pentru a prelungi viata aparatului este indicat sa utilizati o apa tratata, astfel veti penficia de maximul pe care vi-l poate oferi aceasta centrala. De asemenea, camera in care veti monta centrala trebuie sa aiba o temperatura cuprinsa intre 5 si 35 de grade.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Din cand in cand, chiar si la centrala termica electrica trebuie sa i se faca o verificare de rutina, sa i se curete conductele de evacuare, sa se verifice racordurile, etc.

Oricum, este indicat sa folositi pentru orice verificare, reparatie ori alta interventie de rutina, personal autorizat, mai ales daca sunteti in perioada de garantie, nu este bine sa intervina asupra ei alt personal decat cel ce se afla in colaborare cu emitatorul garantiei.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies