Sufragerie utila, usor de intretinut

Mare parte din viata de familie se deruleaza in sufragerie, de aceea trebuie sa avem o sufragerie utila, usor de intretinut

Amenajarea unui apartament de dimensiuni reduse, presupune in primul rand sa obtinem o sufragerie utila, in care sa putem face usor curatenie.

Chiar daca atunci cand incepem o amenjare ne gandim destul de putin la cum vom intretine respectivul spatiu, dupa ce il aglomram cu de toate, eu va propun astazi sa va aplecati asupra acestor aspecte.

Spre exemplu, unul din cele mai frecvent utilizate spatii dintr-un apartament este sufrageria. In acest sens, avem nevoie de o sufragerie utila, in care sa putem face curatenie usor, sa putem avea acces usor la toate coltisoarele, sa putem folosi aspiratorul fara obstacole.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Dupa parerea mea, suprafetele cele mai usor de curatat raman cele dure. Amplasarea de covoare in sufragerie reprezinta un calvar pentru orice gospodina, ca sa nu mai spun cat de neigienica devine in timp acumularea de praf pe aceste suprafete. De mocheta nici nu poate fi vorba, desi este o suprafata mult mai comoda decat cea ocupata de covoare. Mocheta acumuleaza in general praf, si se si deterioreaza destul de usor.

Suprafata mea preferata pentru o sufragerie ramane parchetul din lemn de esenta tare, fara altceva pe el. Eu personal am un parchet din stejar in sufragerie, iar daca ar fi sa va dau un sfat in aceasta directie, v-as spune ca este cea mai simpla metoda de a pastra o sufragerie curata. Un simplu bazait de aspirator si sufrageria este de indata curata. Parchetul se curata usor, iar daca este un parchet sanatos din lemn de esenta tare, tratat corespunzator cu un lac de trafic intens, atunci nu veti avea probleme zeci de ani cu aceasta suprafata.

Marturisesc ca am devenit o admiratoare a parchetului, si prefer mai degraba sa creez un decor din mobilier, decat sa ma bazez pe covoare. Pentru mine covorul reprezinta un adevarat cosmar, de aceea nu vi-l recomand.

articol-16-1

articol-16-2

articol-16-3

articol-16-4

articol-16-5

articol-16-6

articol-16-7

O alta idee de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand vreti sa aveti o sufragerie utila, este sa nu va treaca prin cap sa alegeti elemente de mobilier cu elemente din sticla. Sticla este dificil de curatat, dificil de intretinut si arata orice firicel de praf, cat de mic ar fi el. Deci, daca va trece prin cap sa alege astfel de elemente de mobilier, cum ar fi de exemplu un bufet, mai bine alegeti unele inchise partial, fara geamuri ori sticla de orice fel. De asemenea, chiar daca mergeti pe mobilierul din lemn, alegeti modele simple, fara incrustari complicate, pentru ca o sa va rupeti degetele stergand de praf fiecare coltisor si oricum nu veti reusi decat sa va enervati.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

O sufragerie utila trebuie sa aiba spatii de sezut, canapele, fotolii, scaune, suficiente pentru obisnuitii acestui loc. Mai bine faceti economie la alte piese de mobilier si lasati destul spatiu pentru astfel de obiecte. Fiecare dintre cei ai casei trebuie sa aiba un loc in care sa se simta comod in sufragerie.

Pastrati locuri in sufragerie pe care sa le folositi drept suporturi pentru diverse obiecte: pahare, carti, etc. In sufragerie cei mai multi dintre noi se uita la televizor, iar TV-ul este locul in care fiecare dintre noi isi mai aduce cate ceva de facut: ba o gustare, ba un pahar de apa, etc.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies