Amenajarea unei bai cu gust

Stii cum sa folosesti in mod util spatiul din baie? Iata cateva idei indraznete

Cand ai o casa mare si baia este un spatiu propriu usor de amenajat, lucrurile sunt simple.

Cand trebuie insa sa amenajezi un apartament de bloc, cu un spatiu extrem de redus, lucrurile sunt din ce in ce mai complicate.

Daca iti doresti o casa primitoare, in care si baia sa fie in acord cu personalitatea ta, este foarte important sa acorzi atentie detaliilor. Cand vrei sa-ti personalizezi baia, principalul aspect de care trebuie sa tinem cont este culoarea. Fiecarei culori, ii corespunde un anumit design. Albului i se potriveste aproape orice. Insa, cand avem variatii de culori, lucrurile se complica, iar amenajarea trebuie sa fie in acord cu combinatia de culori.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Camera in care dorim sa ne relaxam cu bai parfumate, dupa o zi lunga de munca, trebuie sa fie cu atat mai primitoare.

Baia reprezinta unul din cele mai importante spatii din casa. De acest aspect trebuie sa tinem cont atunci cand ne apucam de amenajarea baii. Faceti-va spatiul cat mai cald, cat mai primitor, cat mai mulat pe personalitatea voastra. Nu uitati sa tineti cont si de aspectul curateniei. O baie greu de curatat este o baie nefunctionala din toate punctele de vedere.

Folosirea corecta a spatiului din baie prespune alegerea unor spatii de depozitare potrivite. Mai ales daca este vorba de un spatiu redus, spatiile de depozitare vor juca un rol definitor. Este util sa alegem corpuri suspendate care sa nu incarce spatiul. Alegeti corupuri inainte, inguste, de culoare deschisa.

BATERII PENTRU BAIE – CULOARE NEAGRA – EVIVO

BATERII PENTRU BAIE – CULOARE ALBA – EVIVO

Utilizeaza dulapurile de colt, acolo unde spatiul iti permite acest lucru. Dulapurile de colt sunt de efect si nu mananca din spatiu.

Corpul chiuvetei trebuie sa fie cat mai in acord cu spatiul pe care-l ocupa. Daca aveti spatiu suficient, puteti folosi o oglinda pe dulap suspendat. Iar sub chiuveta puteti alege de asemenea dulapuri cu utilitate deosebita pentru depozitarea detergentilor si a altor solutii de curatenie.

Daca nu aveti spatiu suficient in zona chiuvetei, puteti opta pentru o oglinda simpla, luminata din belsug, si o chiuveta inalta, ingusta cu picior, care nu ocupa mult spatiu.

Unei bai inguste i se potrivesc si rafturile ca metoda de depozitare, cu specificatia ca, trebuie sa tineti cont ca in baie se produce de regula mult abur, deci, atentie ce depozitati in spatiu deschis.

Culorile din baie trebuie sa fie fluide cu restul casei, sa apara ca o continuitate a holului din care patrunzi. Alegeti culori deschise, calde, pentu spatiile inguste. Daca doriti o baie moderna, puteti opta pentru combinatia de culori alb-gri; este o combinatie de foarte mare efect. Va sfatuiesc sa nu optati pentru faianta si gresie in culori stridente, de genul, portocaliu, albastru, negru, violet, rosu ori verde. Pe aceste culori, picaturile de apa depuse prin condensarea aburului pe pereti se vor vedea in mod inestetic. Trebuie sa curatati in permanenta o astfel de baie in culori tari. Va sfatuiesc sa optati pentru faianta in culori sterse, cu efect marmorat. Daca nu va hotarati, cel mai bine este sa mergeti pe o faianta alba simpla si sa combinati cu o gresie gri, granit, etc. Daca va place bejul, maroul, puteti alege o faianta bej in combinatie cu o gresie de culoare usor inchisa, dar in aceasi structura a modelului. Daca faianta are un model strident, optati pentru o gresie uni.

Pana la urma, trebuie sa va placa voua combinatia de culori, fie ca este vorba de rosu cu alb in model de tabla de sah, ori verde cu alb in combinatie de caluti de mare.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Faianta de baie trebuie sa aiba placi mari. Un efect deosebit il au placile mari asezate orizontal. Faianta patrata este potrivita pentru bucatarie, nu pentru baie. Nu folositi modele pentru faianta din baie. Brizbrizurile nu se potrivesc in baie.

Oglinda este foarte importanta pentru baie. Pe langa utilitatea de zi cu zi, oglinda are si un aspect de marire a spatiului. Acordati atentie acestui detaliu important. Alegeti o oglinda care sa se potriveasca cu baia, cu culoarea, cu structura, cu faianta si gresia, cu mobilierul din baie.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies