La ce poți folosi sisteme pe bază de gips carton?

Gips cartonul, cunoscut sub numele de rigips, este un material foarte versatil, care permite utilizarea într-un număr mare de contexte constructive sau de amenajare. Datorită proprietăților sale, gips cartonul oferă o multitudine de avantaje, printre care și cel al prelucrării facile. Iată care sunt cele mai cunoscute lucrări pe bază de gips carton pe care le poți face pentru casa ta.

gips carton

Realizarea pereților de compartimentare

Pereții de compartimentare sau pereții despărțitori reprezintă structuri constructive neportante, adică nu preia deloc solicitări. Din acest motiv, acești pereți pot fi realizați din structuri ușoare realizate din gips carton.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Poți folosi sisteme gips carton atunci când vrei să delimitezi anumite spații sau atunci când vrei să creezi camere noi, materialul fiind deosebit de eficient și de ușor de montat. Tot ce îți va fi necesar este să cumperi profilele speciale pentru realizarea scheletului, șuruburile și diblurile, dar și benzile de armare necesare întăririi zonelor de joncțiune ale plăcilor.

Realizarea izolațiilor termice

Rigipsul poate fi folosit de asemenea și pentru îmbunătățirea proprietăților de retenție a căldurii în cazul locuințelor și spațiilor de birouri. Gips cartonul este un material cu un coeficient bun de izolare termică, fiind un material care nu permite schimburi de temperatură cu exteriorul.

Din acest motiv plăcile de gips carton sunt folosite cu succes pentru placarea pereților sau pentru acoperirea izolațiilor deja realizate cu spumă poliuretanică sau cu vată minerală (de sticlă sau bazaltică). În plus, aceste plăci gips carton oferă un finisaj plăcut și plan, drept pentru care nu va mai trebui să petreci foarte mult timp pentru a realiza lucrări de reparare la nivelul substratului, ci doar să pregătești stratul final de finisare, în speță vopseaua lavabilă sau tencuiala decorativă.

Realizarea tavanului fals

Unul dintre cele mai bune moduri de a amenaja tavanele camerelor este să folosești rigips pentru tavan. Plăcile sunt montat pe structura de profile, iar acest lucru îți va permite să te bucuri și de un spațiu extra între tavanul existent și cel realizat din rigips, lucru care ajută la montajul unor spoturi luminoase sau pentru mascarea cablurilor, țevilor și firelor.

Realizarea izolației fonice

Pe lângă faptul că rigipsul este un material foarte bun pentru izolare termică, el are și proprietatea de a absorbi sunetele destul de bine. astfel, dacă vrei să reduci numărul de decibeli care îți afectează confortul, tot ce trebuie să faci este să iei în calcul folosirea unor sisteme gips carton cu care să capitonezi zonele expuse ale locuinței.

Scafe și elemente decorative

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Dacă vrei să schimbi aspectul casei tale și nu vrei neapărat să faci modificări structurale majore, atunci tot ce trebuie să faci este să folosești o placă de gips carton pentru a realiza scafe. Scafele pot fi personalizate cu lumini și forme distincte, pentru a le putea integra cât mai bine în peisajul casei tale. În funcție de stil, culori și preferințe îți vei putea amenaja casa într-un mod special, în ton cu tendințele moderne.

Gips cartonul este considerat a fi unul dintre materialele perfecte pentru gama sa de utilizări, beneficiile pe care le oferă acestea fiind notabile. Rezistență, durabilitate și o capacitate foarte bună de izolare termică, acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi rigipsul pentru lucrările aferente casei tale sau pentru proiectele de tip DIY. Cumpără plăci și profile de rigips din magazine specializate și investește în frumusețea și în confortul casei tale.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies