Sfaturi despre alegerea gresiei si a faiantei

Cum alegi gresia si faianta pentru casa ta? Care sunt aspectele cele mai importante de care trebuie sa tii seama?

Cand alegi gresie si faianta pentru locuinta ta, ar fi bine sa tii seama de sfaturile specialistilor. Nu toate modelele de gresie si faianta se potrivesc oricarei locuinte.

Care ar fi cele mai importante aspecte de care se tine seama atunci cand se potriveste un anumit tip de gresie ori faianta?

  • de dimensiuni – potrivirea dimensiunilor placilor pe caracteristicile incaparii si pe dimensiunile incaparii. Daca ai o baie mica, nu alegi placi de gresie de 50×50 pentru ca efectul va fi ingrozitor de urat. Pentru bucatarie nu alegi faiana dreptunghiulara pentru specifica bailor si placi patrate in culori prielnice acestui spatiu. Pentru o bucatarie micuta nu alegi model de sah la gresie caci efectul va fi neferici, alegi o gresie uni ori intr-o culoare deschisa cu modele mici de genul granutului.
  • culorile potrivite sunt si ele extrem de importante. E tentant sa-ti faci o baie bleumarin, dar ulterior o sa-ti blestemi alegerea cand va trebui sa stergi diecare firicel de praf depus pe minunata culoare care se vede de la o posta. Nu riscati sa fiti foarte transanti cu culorile, pentru ca, s-ar putea in timp sa vi se modifice ggusturile si sa nu mai fiti asa siguri de ambianta relaxanta pe care v-au creat-o la inceput. Mergeti pe culori oarecum netru care sa mareasca spatiul, sa-i dea caldura, intimitate, etc.
  • combinatia de modele si culori intre gresia si faianta din aceeasi incapere, dar si cea din interiorul unei casa, trebuie sa fie porivita. Trebuie macar o latura sa fie de aceeasi dimensiune, daca nu se poate, faianta sa fie mai redusa si mai pregnanta in acest caz in peisaj. Culorile gresiei se aleg de regula mai inchise in contrast cu faianta, dar merg si apropiate, daca discutam de niste culori pale, nedefinite, fara modele clare. Nu integrati modele suspecte in faianta caci sunt de regula de prost gust, cu mici exceptii (mai bine evitati).

Si acum, haideti sa vedem ca se gasim in piata romaneasca in materie de dimensiuni pentru gresie si faianata. Cele mai frecvent intalnite simensiuni pentru faianta si gresie sunt 20 x 25 cm, 25 x 25cm, 20 x 30 cm, 30 x 30 cm, 31 x 31, 33 x 33 cm, 40 x 40 cm. Ca sa potrivesti dimensiunile, trebuie sa consulti un specialist, asa cum va sugeram mai sus. Este bine sa va sfatuiti cu cineva care sa va vada locuinta inainte de a cumpara un model sau altul de faianta ori gresie. V-am spus ca e tentant sa alegi placi mari – sunt spectaculoase expuse in magazine, mai ales placile mari de gresie. Dar, daca avem o incapere mica unde dorim sa instalam respectiva gresie, nu e deloc o idee buna.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Pentru amenajare baie obisnuita de bloc, un spatiu de 3x2m, 4x2m, etc. se potriveste o gresie de 30 x 30 cm si o faianta de 20 x 30 cm. Pentru o bucatari micuta de bloc merge o faianta de 20 x 20 cm, ori chiar 15 x 15 cm si o gresie de 25 x 25 cm sau 30 x 30 cm.

piatraonline.ro%20Pentru baile mici de bloc se recomanda culori de faianta si gresie cat mai deschise. De preferat alb la faianta si grei ori ceva similar la gresie. Merge insa si combinatia de crem pentru faianta si un maro deschis pentru gresie. Am stabilit anterior ca este eleganta combinatia de faianta deschisa si gresie usor mai inchisa.

Este bine sa evitati combinatiile de mat cu stralucitor cand vine vorba de gresie si faianta. Alegeti ori una ori alta, dupa preferinte.

Pentru a mari o incapere de baie puteti sa recurgeti si la alte artificii, cum ar fi de exemplu montarea unei oglizi, eventual integrate in dulapiorul de deasupra chiuvetei.

Pe piata de gen sunt foarte multe tipuri si modele de faianta si gresie. sunt modele care imita parchetul, modele care imita marmura, gresia ori granitul, etc. Evident, daca dispuneti de banii necesari, e indicat sa va cumparati placi de granit in loc de gresie. Daca aveti bani, puteti sa va instalati o faianta fina, de genul placilor mici de tip mozaic (sunt si aici tot felul de dimensiuni implicate).

VEZI OFERTA DE GRESIE SI FAIANTA

Culorile gresiei si ale faiantelor sunt din cele mai variate, iar senzatiile oferite pot fi de mare efect pentru o locuinta. Culorile deschise pot crea ideea de spatiu mai mare. Daca alegi niste culori pale, pastelate de roz, portocaliu, galben, verde, vei obtine o atmosfera familiala, relaxanta.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Este de evitat sa alegeti culori puternice, dar daca vreti cu orice pret, faceti in asa fel incat sa se potriveasca cu restul casei.

Inca un sfat: aveti grja la trecerea dintr-o incapere in alta, sa nu creati disonante prea mari.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies