Iti place stilul minimalist?
Decorul casei tale intr-un minunat stil minimalist. Cum poti obtine stilul minimalist potrivit pentru casa ta.
Despre acest stil minimalist se vorbeste destul de mult, mai ales ca evolutia caselor a dus la o reducere continua a spatiului de locuit, astfel ca, oamenii sunt nevoiti sa gaseasca solutii ingenioase pentru a-si asigura confortul si in aceste conditii.
Pentru un design interior, stilul minimalist reprezinta o parte semnificativa, de aceea, specialistii acorda din ce in ce mai multa atentie acestui segment.
Unii specialisti considera stilul minimalist drept o intinare a artei in decoratiunile interioare, multi fiind total impotriva acestui stil minimalist. Insa, noi stim cu siguranta ca, controvaersat sau nu, acest stil va fi din ce in ce mai mult imbratisat, datorita evolutiei spatiilor de locuit.
Pentru a adopta un astfel de stil, trebuie sa urmezi niste linii clare, fara a incerca sa adaugi note proprii. O casa decorata in stilul minimalist nu trebuie sa fie asociata cu o locuinta rece, fara personalitate, o casa goala. O casa decorata intr-un stil minimalist poate fi o casa primitoare, daca alegi elementele de baza ale stilului si inveti sa profiti eficient de liniile stilului minimalist.
Motto-ul stilului minimalist este „less is more”, motto evocat de Miles van der Rohe, ce s-ar traduce prin „mai putin inseamna mai mult”. Aceste vorbe reprezinta un fel de chintesenta ale acestui stil.
Designerii au facut ca acest stil sa nu mai fie unul chiar asa de rigid si rece, ei aduc elemente de personalitate stilului minimalist, fundamentat de regula pe suprafete dure, pe mobilier cu dimensiuni reduse, pe linii clare. O alta caracteristica a stilului minimalist sunt culorile si texturile asemanatoare celor organice, fapt ce confera casei ce adopta acest stil o anumita caldura, o anumita intimitate.
Culorile folosite in stilul minimalist reprezinta in fapt chintesenta liniilor adoptate, astfel incat, casa ce adopta acest stil sa nu fie una rece, rigida. Iata si cateva din culorile folisite in stilul minimalist:
– nuante ale pamantului: crem, maro, gri, diferite nuante de rosu, ruginiu, verde (de iarba, de padure);
– nuante ale lemnului: bej, ruginiu, etc;
– nuante ale focului: variatii de rosu, de regula inchis;
– nuante ale apei si cerului: diferite nuante de albastru.
Lumina care este asociata acesor culori in stilul minimalist este foarte importanta, ca de altfel in orice stil. Spre exemplu, unei case care are nu are o lumina naturala buna, nu i se potrivesc culorile inchise, ci culorile care lumineaza, culorile calde: galen, portocaliu, diferite nuante de rosu, bej, crem. Cand lumina ne permite, incercam sa tinem cont de toate ungherele de reflexie pentru a descoperi culorile potrivite. Aceasta potrivire se face de regula de catre specialisti, insa, daca ai rabdarea necesara, poti gasi si singur combinatiile potrivite.
Incaperile inalte sunt de regula cele mai bune pentru adoptarea stilului minimalist. Daca va permiteti, puteti adopta acest stil, folosind in primul rand materiale naturale: lemn, marmura, granit, etc. Pentru a da spatiului caldura, puteti adauga plante naturale.