Sisteme performante de racire. Ce e nou?

Aerul conditionat a devenit in ultima vreme un aparat aproape indispensabil pe timpul verii.

Din ce in ce mai multi romani isi instaleaza sisteme de racire, adica isi pun mai pe romaneste, aer conditionat.

Daca in urma cu cativa ani, se practicau mai mult ventilatoarele turcesti si chinezesti, astazi tot romanul alearga incepand de prin luna mai sa-si cumpere si sa-si instaleze aer conditionat.

Vremurile s-au schimbat, iar vremea este din ce in ce mai capricioasa, aproape ca au disparut cele patru anotimpuri ale anului,  noi intrand direct din iarna in vara si invers.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Nu se topeste bine zapada pe strazi ca vin caldurile cele mari ale verii, asa ca, bucurestenii mai ales, inchid centrala termica si pornesc aerul conditionat.

Va pot spune din experienta ca noi trecem acasa direct de la centrala termica la aerul conditionat si invers, mai ales de cand avem un copil si incercam pe cat posibil sa-i asiguram o temperatura constanta in camera.

Cum spuneam, perioada cea mai arzatoare in privinta vanzarilor de aer conditionat este aprilie-iunie, inainte sa vina caldura, insa si in miezul verii se trezesc oamenii ca nu le-ar strica un astfel de aparat de racire.

Pana la urma, toti dorim sa ne asiguram confortul propriului camin, iar confortul termic este un punct forte, mai ales la noi la romani, avand in vedere ca au fost perioade in care dormeam inveliti cu zece plapumi, iar vara ne faceam aer cu plesnitorul de muste.

Ei bine, tehnologia a evoluat si in domeniul aerului conditionat, noile aparute sunt inovative in special in directia consumului cat mai redus de energie.

Evident oamenii cauta sa cumpere aparate cat mai putin consumatoare de energie si cat mai silentioase, de aceea uneori platesc si un pret mai mare pentru a capata aceste doua favoruri asociate confortului pe termen mediu.

Care este cea mai buna varianta pentru mine?

Bine, bine, vrei aer conditionat, dar ce sa alegi? Catre ce brand sa te indrepti? Catre ce firma de distributie? Daca la centralele termice mai era cum mai era, in domeniul aerelor conditionate lucrurile se complica si mai mult, pentru ca firmele producatoare sunt mult mai numeroase, iar cele distribuitoare nu fac fata cererii in perioadele de bum. Acestea sunt intrebari frecvente despre aerul conditionat, dar mai sunt si altele, specifice.

Pentru ca mai toate firmele producatoare de electrocasnice mari si-au indreptat atentia si catre producerea de aparate de aer conditionat, oamenii se orienteaza greu, multi alegand de altfel doar in functie de pret, fara sa se mai uite si la alte detalii.

Unele persoane prefera sa nu-si perforeze peretii si se indreapta catre aparatele de aer mobile, dupa cum si cei care au un spatiu redus pe care vor sa-l raceasca.

Chiar daca nu este un aparat atat de stric-necesar cum ar fi un sistem alternativ de incalzire, totusi aparatul de aer conditionat reprezinta o investitie, chiar si considerat la un pret minim in piata.

Din acest motiv, nu trebuie sa va dati in laturi de la a afla detaliile legate de aparatul dorit.

Principalele puncte pe care trebuie sa le urmariti in alegerea unui aer conditionat:

  • puterea corespunzatoare nevoilor dumneavoastra,
  • consumul de energie,
  • silentiozitatea,
  • greutatea raportata la stabilitatea peretilor casei,
  • pretul produsului,
  • pretul de instalare,
  • garantia, siguranta,
  • post-garantia,
  • firme de la care sa puteti achizitiona eventuale piese in caz de posibile defectiuni, etc.

Un aparat de aer conditionat reprezinta un plus de confort pentru o familie, de aceea investitia merita, cu conditia sa iti adaptezi foarte bine alegerea in functie de necesitati.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Este indicat sa solicitati sfatul unui specialist atunci cand alegeti un aparat de aer conditionat, mai ales cand vine vorba de capacitatea acestuia si de pozitionare.

Regulile sunt numeroase mai ales in privinta pozitionarii, iar daca gresiti este greu de remediat, de aceea este bine sa stiti de la inceput unde va fi pozitionat aparatul. Nu indreptati aparatul de aer conditionat catre zonele de sedere: pat, canapele, scaune, etc.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies