Functii AC

Ce reprezinta diversele functii pe care le are un aparat de aer conditionat? Tu stii sa utilezi corect telecomanda de la AC?

Nu este sub nicio forma o problema daca nu esti bun la tehnica si nu te descurci sa folosesti aparatul de aer conditionat nou achizitionat.

Daca tocmai ti-ai cumparat un aparat de aerc conditionat si ai ramas cu telecomanda in mana, nestiind ce sa faci, fii atent la ce-ti vom explica in continuare.

In primul rand butonul de oprit deschis este similar cu cel al unei telecomenzi ori a unui al device, nicio problema de utilizat.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Apoi, un AC poate functiona in mai multe moduri, fiecare mod avand caracterisiticile lui si perioadele de timp in care poti sa le folosesti.

Modurile de functinare AC

AUTO – acest mod de functionare este una implicita. AC-ul determina singur modul de functionare si parametri setat, precum temperatura exterioara si interioara si gradul de umiditate.

COOL acesta este modul de racire (fulgul de nea in imaginea de pe telecomenzile comune). Aceasta se seteaza pe o temperatura scazuta (17 – 19 grade Celsius, in functie de suprafata pe care trebuie sa o acopere aparatul si de caldura din casa, fireste). Modull COOL de functionare este cel clasic pentru aparat de aer conditionat. Aceasta functie utilizeaza comresorul pentru racirea unei camere, dar recicleaza si aerul din incapere. AC-urile nu aduc aer proaspat in incapare, doar il recicilcula pe cel deja existent.

TURBO – QUICK COOL aceasta functie este una care ridica puterea unui aparat, el functionand practic la capacitate maxima. Se foloseste pentru o racire ori o incalzire rapida a locuintei. Este indicat sa o folosim rar, pentru ca aceasta functie erodeaza mult aparatul, al carui compresor si ventilator functioneaza la viteze maxime.

ECO este modul de functionare economic al unui aparat. In acest caz, atat compresorul cat si ventilatorul sunt crutate, isi incetines miscarea ori chiar se opresc complet, daca temperatura ajunge la o valoare apropiata de cea setata. Acest mod ECO de functionare iti salveaza curentul electric, deci utilizand aceasta functie vei consuma mai putin curent.

SLEEP – este o functie care se utilizeaza peste noapte. Ea are un mod de functionare economic, dar mai ales silentios. Aproape toate AC_urile au o astfel de functie SLEEP, functie pe care daca o activiezi, se reduce viteza compresorului si a ventilatorului.

DRY – dezumidificarea (trei picaturi pe telecomanda)  este o functie pe care o poti utiliza cand atmosfera din incapere este umeda. Chiar si la temparaturi scazute, o umiditate ridicata poate fi incornfortabila. Mai ales pentru locuintele situate la parterul blocurilor, pentru casele inconjurate de verdeata, umiditatea este o problema ce trebuie rezolvata, daca vrei sa ai o climatizare de calitate. Aceasta functie DRY este utila atunci cand umiditatea nu este foarte mare. AC-urile nu fac totusi fata la umiditati foarte mari, acolo se recomanda un aparat de dezumidificare specializat in aceasta functie.

HEAT (functia de incalzire reprezentata printr-un soare pe telecomanda) o poti utiliza iarna. Aparatul de aer conditionat merge in acest mod ca o aeroterma destul de eficienta. Bine, consumul este mare, mai ales la temperaturi foarte joase, dar daca nu ai alternativa, poate fi o buna sursa de incalzire a camerei. Majoritatea AC-urilor nu fac fata insa unor temperaturi mai mici de -10 grade C.

FAN (scrie acest cuvint pe telecomanda)  – aceasta functie foloseste doar ventilatorul unitatii interne a aparatului, iar compresorul se opreste complet. Practic, aerul nu este racit, dar nici nu se consuma curent. Aceasta functie are rolul de ventilare a aerului in incapere, ea este folosita concomitent cu functia COOL ori functia HEAT. Aerul rece ori cald se ventileaz prin incapere, prin aceasta ventilare sporeste racirea ori incalzire data de aparat.

CLEAN – aceasta functie este un mod propriu de curatare al aparatului. Practic, utilizand acest mod, aparatul isi elimina umezeala din interiorul carcasei, preveind astfel crearea unui mediu propice dezvoltarii bacteriilor si microorganismelor. Functia auto de curatare se opreste dupa ce se efectueaza un ciclu de curatare, aparatul revenind la modul anterior de functionare (poate trece automat ori manual).

HOLD – aceasta functie este utila atunci cand vrei sa programezi un aparat sa porneasca si sa se opreasca automat in anumite zile ori la anumite ore din zi. Poti seta nu doar data si ora pe aparat, ci si temperatura dorita la un anumit moment, fara sa pierzi setarile anterioare ale aparatului.

SWING – (scrie acest cuvant pe telecomanda) cu aceasta functie puteti ajusta unghiul de ventilatie. Acest buton va poate selecta unghiul de inclinare in sus si in jos – fiind vorba de unghiul in care sufla ventilatorul.

Iata si cateva aparate AC recomandate:

Aparat de aer conditionat Daikin Sensira Bluevolution FTXF35A-RXF35A Inverter 12000 BTU, Clasa A++, WI-FI inclus, Programator 24 de ore, Filtru fotocatalictic

Aparat de aer conditionat Star-Light ACT-12ETL, 3D Inverter, 12000 BTU, Functie incalzire, Clasa A++, Display, Alb

Aparat de aer conditionat Heinner HAC-12OWF-BK Obsidian Inverter, 12000 BTU, Clasa A++, Wi-Fi Control (Negru)

Aparat de aer conditionat Mitsubishi Electric MSZ-DM35VA 12000 BTU, Clasa A+, filtru anti-praf, functie Econo Cool, Alb

Aparat de aer conditionat Samsung Cebu AR12TXFYAWKNEU, 12000 BTU, Wi-Fi, Clasa A++/A+, AI Auto Comfort, Fast cooling (Alb)

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Aparat de aer conditionat Gree Bora A4 R32 GWH09AAB-K6DNA4A Inverter 9000 BTU, Clasa A++, G10 Inverter, Buton Turbo, Auto-diagnoza, Wi-FI, Display.

Noi v-am vorbit si cu alte prilejuri despre aparatele de aer conditionat, chiar si despre cele mobile, acum a venit randul sa vedem exact cum functioneaza ele, care sunt functiile pe care acestea le au si cum utilizezi telecomanda uneui astfel de aparat.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies