Lumini si umbre in casa ta. Asezarea tablourilor

Intrebarea zilei: Tu stii sa aranjezi tablourile intr-o locuinta astfel inca sa obtii maxim de efect cu minim de efort?

Locuinta este spatiul pe care nu totii ni-l dorim primitor, relaxant, odihnitor. Tablourile dintr-o locuinta aduc un mare aport acestor cerinte pe care ni le dorim pentru casa.

Arta reprezinta viata, de aceea si aceasta uzanta de a ne decora locuinta cu tablouri diverse, dupa gustul si buzunarul fiecaruia dintre noi.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Tablourile arata cata creativitate are stapanul casei si cumva este portavocea locuintei pentru orice vizitator, din acest punct de vedere.

Colectie deosebita de tablouri

Cum asezam tablourile pe pereti pentru a crea efectul scontat?

Primul pas este acela de a le aseaza astfel incat sa ne bucure in orice moment al zilei.

Cand privesti un tablou, el trebuie sa fie la nivelul ochilor, in functie de nivelul mediu de inaltime al celor ce locuiesc in casa.

Daca vrei sa le aranjeazi intr-o linie orizontala, cele mari trebuie puse in mijloc, iar cele mici in margini.

Tablourile grupate trebuie sa aiba o tematica comuna.

Spre exemplu, daca doresti, poti alege tablouri cu pesiaje, pot fi chiar variatii de anotimp, cu conditia sa pastrezi tmatica pesiajului. Daca doresti tablori abstracte, pastrezi linia si te concentrezi doar pe aceasta tematica.

Depinde de tine ce tablouri alegi, sunt atat de multe idei si atat de multe preferinte: flori, peisaje, strazi, abstracte, istorie, etc.

Daca doresti poti alege in loc de tablourile picate, fotografii. Fotografiile pot fi alb-negru pentru un mai mare efect ori color, depinde de gust. Daca inramezi o fotografie potrivita, cu siguranta efectul va fi unul pe masura, atata timp cat pentru tine conteaza acea fotografie.

Poti opta pentru fotografii de familie ori fotografii cu drumetiile familiei sau fotografii de la scoala ori gradinita. Sunt atat de multe optiuni!

Pentru un efect de wow, atat pentru tablourile pictate cat mai ales pentru fotografiile inramate, puteti vopsi (rosu, negru, violet, albastru, verde, etc) contrastant peretele pe care va faceti colajul de tablouri.

Daca locuinta nu este mare si vrei sa obtii si un efect de inaltare, poti alege sa decorezi incaperile cu tablouri aranjate pe verticala, in acest fel spatiul se mareste. Acest aranjament da impresia de inaltime.

In zona mesei este bine sa aveti tablouri colorate bine incadrate in atmosfera. Privitul acestor tablouri cand iei masa poate fi o escapada din plictiseala mesei.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Pentru dormitor poti alege tablouri linistitoare, senzuale, ori abstracte.

Aranjarea tablourilor si alegerea lor depinde de tine si de personalitatea ta. Nu este deloc indicat sa te abtii de la ceea ce-ti place, cu conditia sa nu exagerezi.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies