Iluminat living industrial: tiparele unui stil îndrăzneț

Îți dorești un iluminat industrial pentru livingul tău? Vezi câteva sfaturi utile despre cum poți combina stilul cu funcționalitatea.

Știți cum se spune că până la urmă toate ”ies la lumină”, cam așa este și cu un spațiu pe care ni l-am dori luminat într-un fel aparte.

E drept că lumina îți luminează spațiul, însă dacă vrei mai mult de atât, doar o personalizare pe măsură poată însufleți un spațiu.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Să dai viață livingului tău nu e deloc simplu, mai ales când stilul ales este unul destul de rece, să spunem.

Fiecare cu gustul lui, cum se zice, așa este și cu stilul industrial. Unii îl preferă, se simt bine în preajma lui și și-ar dori să-l adopte inclusiv când vine vorba de corpuri de iluminat.

Caracteristicile de bază ale stilului industrial

Stilul industrial în designul interior se caracterizează prin aspectul său robust și urban, inspirat de atmosfera brută a spațiilor industriale, cum ar fi fabricile și depozitele. A

Acest stil își are originile în anii ’50, când fabricile vechi au fost transformate în locuințe și ateliere de artiști. Astăzi, acest stil este una dintre tendințele majore în designul interior și poate fi integrat în orice tip de locuință.

Iată câteva caracteristici cheie ale stilului industrial:

 • Pereți expuși: În loc să ascundă structurile interioare ale clădirii, în stilul industrial, pereții de cărămidă sau beton sunt lăsați la vedere, adăugând un aer autentic și rustic spațiului.
 • Tavan înalt: Spațiile industriale au de obicei tavan înalt, și acest element este adesea păstrat în designul industrial modern, creând o senzație de volum și libertate.
 • Lumina naturală: Utilizarea ferestrelor mari este o caracteristică comună a stilului industrial, pentru a lăsa lumina naturală să pătrundă în interior și să amplifice spațiul.
 • Materiale brute: Lemnul vechi, metalul și betonul sunt materialele dominante în acest stil. Acestea pot fi integrate în mobilier, pardoseli și elemente decorative.
 • Mobilier minimalist: Mobilierul industrial este, de obicei, simplu și funcțional, cu un aspect robust și uneori aspect uzat. Elemente precum mesele din lemn masiv și scaunele metalice sunt frecvent întâlnite.
 • Accente metalice: Detaliile metalice, cum ar fi țevile aparente, prizele și lămpile din fier forjat, sunt caracteristici definitorii ale stilului industrial.
 • Elemente vintage: Adăugarea unor piese vintage, cum ar fi lămpile industriale vechi sau obiecte decorative din epoca industrială, poate îmbogăți atmosfera și adăuga un farmec aparte spațiului.
 • Paletă cromatică sobră: Stilul industrial se bazează în general pe culori neutre și tonuri pământii, cum ar fi griul, negrul, alb-ul și nuanțele de maro, creând o atmosferă calmă și relaxantă.
 • Artă brută și expunere creativă: Artiștii și designerii îmbrățișează natura neterminată a acestui stil, expunând structurile și elementele brute într-o manieră creativă.
 • Plante și verdețuri: Elementele naturale, cum ar fi plantele și flori, pot adăuga prospețime și culoare într-un spațiu industrial, echilibrând aspectul robust cu o senzație de viață.

Prin combinarea acestor elemente, stilul industrial poate transforma orice spațiu într-un loc urban, elegant și autentic.

Recomandări lustre în stil industrial

Dacă vreți însă să păstrați și o notă autentică, puteți să vă aplecați și către corpurile de iluminat vintage.

Înțelegerea iluminatului industrial

A. Ce este iluminatul industrial?

Iluminatul industrial, înrădăcinat în designul funcțional al fabricilor și depozitelor, combină robustețea cu atractivitatea estetică, creând o ambianță unică în orice spațiu.

B. Elemente de iluminat industrial

 • Becuri și cablaje expuse: îmbrățișând frumusețea brută, becurile și cablurile expuse sunt caracteristicile esențiale ale iluminatului industrial.
 • Finisaje metalice: Luminile industriale au adesea finisaje metalice, adăugând o notă de șic urban casei tale.
 • Design de epocă: încorporând modele de epocă, corpurile de iluminat industriale îmbină nostalgia cu farmecul contemporan.

Alegerea iluminatului industrial perfect pentru spațiul de locuit

1. Lumini suspendate

Luminile suspendate de tavan oferă o iluminare concentrată, făcându-le ideale pentru zonele de luat masa și insulele de bucătărie.

După cum mulți dintre voi știu deja, la noi găsiți o gamă deosebit de bogată de lustre LED – avem în ofertă sute de modele, cu prețuri pentru toți.

Lustre LED în stil industrial

2. Aplice de perete

Aplicele de perete oferă iluminare ambientală și pot servi ca piese decorative izbitoare, sporind atractivitatea vizuală a sufrageriei sau a holului.

3. Lămpi de podea

Lămpile de podea industriale, cu caracteristicile lor reglabile, sunt perfecte pentru a crea colțuri confortabile de lectură sau pentru a accentua zonele specifice dintr-o cameră.

Lampadare în stil industrial

Încorporarea iluminatului industrial în diverse spații de locuit

A. Camera de zi

Candelabru declarație: Un candelabru industrial mare poate deveni punctul focal al sufrageriei voastre, personalizând cu adevărat atmosfera.

Puteti opta pentru lustre moderne cu un design potrivit cu locuința voastră.

Plafoniere și aplice de perete: Plafonierele și aplicele de perete amplasate strategic adaugă straturi de lumină, creând o atmosferă caldă și primitoare.

Plafoniere în stil industrial

B. Bucătărie

Lumini suspendate deasupra insulei de bucătărie: lămpile suspendate deasupra insulei bucătăriei oferă atât iluminare de lucru, cât și un punct focal elegant.

Lustre bucătărie

Iluminare pentru rafturi deschise: instalarea luminilor industriale sub rafturi deschise îmbunătățește vizibilitatea și adaugă o notă de farmec rustic.

C. Dormitor

Lumini suspendate de noptieră: Optează pentru lămpi suspendate ca lămpi de noptieră, economisind spațiu pe noptiere, adăugând în același timp o atmosferă industrială.

Corpuri iluminat dormitor

Corpuri cu becuri Edison: Corpurile cu becuri Edison emană o strălucire caldă, aurie, creând o ambianță confortabilă în sanctuarul dormitorului tău.

Vă recomandăm de asemenea și lumini decorative în stil industrial.

Beneficiile iluminatului industrial pentru living

Iluminatul industrial pentru living aduce cu sine o serie de beneficii și poate transforma complet atmosfera unei încăperi.

Câteva dintre cele mai importante avantaje:

Estetică Urbană și Modernă: Luminile industriale au un aspect distinct și modern, aducând un strop de estetică urbană în living. Designul lor robust și funcțional poate fi un punct focal atrăgător în cameră.

Iluminare Eficientă: Luminile industriale sunt proiectate pentru a oferi o iluminare eficientă și uniformă. Acestea pot lumina întreaga cameră fără a crea umbre neplăcute, asigurând un mediu bine iluminat și confortabil.

Durabilitate și Longevitate: Luminile industriale sunt fabricate din materiale rezistente precum metalul și sticla, asigurând durabilitate și longevitate în timp. Acestea necesită mai puțină înlocuire și întreținere, făcându-le o opțiune economică pe termen lung.

Flexibilitate în Design: Iluminatul industrial vine într-o varietate de forme și dimensiuni, de la lămpi suspendate la aplice de perete și plafoniere. Această diversitate oferă flexibilitate în designul interior, permițându-vă să alegeți luminile care se potrivesc cel mai bine cu estetica și configurația livingului dumneavoastră.

Creație a Ambianței: Luminile industriale pot contribui la crearea unei ambianțe calde și primitoare în living. Cu opțiuni precum lămpile cu intensitate reglabilă sau lămpile cu nuanțe calde de lumină, puteți ajusta atmosfera camerei după preferințele dumneavoastră.

Compatibilitate cu Diverse Stiluri de Interior: Este clar că iluminatul industrial poate fi integrat într-o varietate de stiluri de interior, de la industriale la rustice și chiar moderne. Această versatilitate face ca aceste luminile să fie o alegere potrivită pentru orice tip de decor.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Focalizarea Asupra Zonelor Specifice: Astfel de lumini pot fi utilizate pentru a evidenția anumite zone ale livingului, cum ar fi zona de lectură sau masa de dining. Aceasta poate adăuga un efect vizual plăcut și practic în spațiul dumneavoastră.

Economisirea Spațiului: Unele modele de iluminat industrial, cum ar fi lămpile suspendate, pot economisi spațiu valoros în living, în special în camerele cu tavan înalt. Prin urmare, alegerea iluminatului industrial pentru living poate îmbunătăți nu doar aspectul estetic al încăperii, ci și funcționalitatea și confortul, oferind în același timp beneficii pe termen lung în ceea ce privește durabilitatea și economisirea energiei.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies