As vrea aer conditionat fara unitate externa. Exista asa ceva?

Da. Exista aer conditionat fara unitate externa, cu tehnologie inverter, destul de performant.

Sunt persoane care vor aparat de aer conditionat fara unitate externa. Motivele sunt variate: unii nu vor sa gaureasca peretii, altii nu au pereti suficienti de grosi pentru a instala un astfel de aparat, altora nu le permite constructia.

Astfel de aparate fara unitate externa sunt aparate monobloc, de tip consola, special sunt construite pentru a fi montate in cladirile care nu permit montarea din cauza impactului arhitectural.

comparatie aer conditionat fara unitate externa si aer conditionat cu unitate externa

La cladirile de patrimoniu, ori cele a caror fatada nu poate suferi interventii ostile, se recomanda astfel de aparate de aer conditionat.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Olimpia Splendid, Unico Smart 10 HP, 10.000 BTU

Olimpia Splendid, Unico Air Inverter 8 HP, 8000 BTU

Totusi, sa stiti ca, ceva ceva tot se monteaza pe fatada cladirii – este vorba de doua grile pentru admisia si evacuarea aerului. Instalarea este mult mai usoara decat la aparate cu unitate externa.

Ce functii au aparatele de aer conditionat monobloc?

Aceste aparate au si functie de racire si de incalzire.

Filtrele sunt electrostatice si filtrucarbon activ.

Condensul la aceste aparate se colecteaza prin conducta de condens care se poate conecta la scurgerea casei ori la o conducta spre exterior.

Instalarea unor astfel de aparate care necesita doua grile exterioare se face prin realizarea a doua gauri cu diametrul de 160 mm. Montajul se realizeaza la interior.

Aparatul poate functiona in regim de pompa de caldura.

APARAT AER CONDITIONAT MONOBLOC 12000 BTU
APARAT AER CONDITIONAT MONOBLOC 9000 BTU

Aceasta alegere este binevenita pentru persoanele care locuiesc in cladiri vechi, ori ale caror pereti sunt mult mai grosi pentru aceasta utilitate.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Mai exisata si varianta in care peretele nu suporta unitatea externa.

Plus de asta, sunt situatii in care, persoane ce locuiesc la demisol nu au posibilitatea de a instala la exterior o astfel de unitate pentru aer conditionat din motive de intaltime.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies