Actele necesare instalarii unei centrale termice

Care sunt actele necesare pentru autorizarea si instalarea efectiva a unei centrale termice de apartament?

Instalarea unei centrale termice presupune parcurgerea unor pasi conform legislatiei in vigoare, actele necesare autorizarii fiind strict necesare pentru ca furnizorul de gaze sa va autorizeze functionarea centralei.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Actele necesare:

 • proces verbal de punere in functiune a instalatiei interioare de utilizare gaze naturale
 • factura achizitie centrala termica
 • certificat garantie centrala termica
 • manual de utilizare centrala termica
 • raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF)
 • Declaratie de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR conform PT A1 pentru montaj (procesul verbal de probe la rece)
 • copie dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica
  Acestea ar fi actele necesare pentru a alcatui dosarul cu care mai apoi va veti prezenta la distribuitorul de gaz pentru a vi se „da drumul la gaze”, ca sa fim mai clari.

Actele de care ai nevoie – descriere

 1. Procesul verbal de punere in functiune al instalatiei interioare de utilizare gaze naturale se obtine atunci cand se incheie executia instalatiei de gaze de catre un reprezentant al distribuitorului dumneavoastra de gaze si cel care a realizat lucrarea.
 2. Factura de achizitie a centralei termice insotita de certificatul de garantie si de manualul de utilizare le primiti in momentul in care cumparati centrala termica sau mai bine spus, asigurati-va ca le primiti.
 3. Raportul de prima punere in functiune centrala termica (PIF) o sa vi-l dea cel care pune in functiune si finalizeaza instalatia de incalzire, la „prima pornire”. Acest lucru trebuie sa fie facut de catre un reprezentant al celui care v-a vandut centrala, altfel, veti pierde garantia obtinuta la achizitionarea ei.
 4. Declaratia de conformitate pentru instalatia de incalzire emis de catre firma montatoare autorizata ISCIR conform PT A1 pentru montaj (procesul verbal de probe la rece), aceasta este un proces verbal ce se incheie la finalizarea lucrarilor de executie a instalatiei de incalzire. Documentul in cauza vine insotit de copia dupa autorizatia respectivei firme din partea ISCIR-ului de a presta astfel de activitati. Deci, este o dovada ca ati lucrat cu o firma autorizata ISCIR.
 5. Copia dupa autorizatia ISCIR a firmei care a instalat centrala termica este un document obligatoriu ce insoteste asa cum spuneam mai sus declaratia de conformitate.

De asemenea, retineti ca trebuie sa lucrati cu firme autorizate ISCIR, si mai retineti ca autorizatia acestor firme se da de regula dupa anumite caracteristici specifice: tipul de montaj, punere in functiune, service, autorizatie de functionare, etc.

Pentru a realiza in mod corect instalarea centralei termice trebuie sa tineti cont de toate aceste aspecte enumerate mai sus.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies