Mobila standard ori una facuta pe comanda?

Esti in cautare de mobilier pentru locuinta ta si nu stii daca sa o cumperi de-a gata ori s-o faci pe comanda?

Daca si tu ai o astfel de dilema, nestiind ce sa alegi dintre o mobila pe comanda si una standard din magazin, ne-am gandit sa va oferim cateva idee care s-ar putea sa va lamureasca si sa va faca alegerea mai usoara.

Mobila stanrd vine cu multe avantaje, principalul fiind de pret. O mobila standard are in general preturi mai mici decat cea executata la comanda.

La prima vedere oamenii isi construiesc mobila pentru ca au impresia ca ies mai ieftin. Nu este deloc asa. De regula mobila standard este mai ieftina.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Avantaje

Mobila standard cumparata direct din magazin are avantajul ca trebuie sa atraga privirele cumparatorilor, deci este facuta cu atentie la detalii, ingrijita, cu accesorii de calitate. Privitorii trebuie sa fie atrasi sa o cumpere.

Sa va dau un exemplu la indemana, complexul comercial Tamilia, unde gasiti mobila expusa ca in revistele occidentale de gen. Multe dintre piesele afisate sunt de calitate pentru ca trebuie sa atraga privitorul cu orice pret. Din aceasta expunere au rezultat si o buna reclama pe care si-ao face acest magazin.

Cand vine vorba de mobila la comanda lucrurile se complica. Principala problema este cea in care cumparatorul nu se pricepe deloc la piese de mobilier. Nu stie ce materiale sa aleaga, ce accesorii, ce dotari etc.

Mobila la comanda se executa din materiale alese pe spranceana de cel care o construieste, fiind-i in avantaj lui alegerile, nu tie. Daca nu stii ce alegi dintre materiale, mai bine informeaza-te in prealabil, gaseste un specialist care sa te lamureasca.

Apoi, pentru o mobila pe comanda, trebuie sa dai indicatii pretioase despre orice: tip de materiale, culoare, tip de accesorii, imbinari, combinari etc.

Sa va dau un exemplu din propria mea experienta cu un tamplar. Ei bine, penru ca nu gaseam mobila pe dimensiunile locuintei, unele piese ne-am hotarat sa le facem pe comanda. A venit cetateanul sa ia dimensiunile, sa ne hotaram asupra materialelelor, culorilor, accesoriilor. Trebuie sa stiti ca de regula acesti oameni cand vin sa ia o comanda fac pe grabitii – nu au niciodata timp, intotdeauna ii asteapta ceva undeva. Ideea este sa te grabeasca pentru a nu intreba detalii, pentru a nu verifica diverse lucruri. Intr-o astfel de graba am conceput un mobilier pentru locuinta noastra in niste culori ‘deosebite’. „Noroc” ca pretul a fost deosebit si el (de mare) incat n-am avut incotro decat sa renuntam la tamplarul speranta. Pana la urma am gasit un tamplar cu mai mult timp, cu care am reusit pana la urma sa incropim oaresce prin locuinta.

Unul dintre cele mai neplacute aspecte la mobila pe comanda este acela al pieselor greu de facut. Noi, de exemplu, trebuia sa construim si doua usi pentru debarale, pentru ca nu le gaseam nicicum de cumparat datorita dimensiunilor dificile. Acesta era si unul dintre motivele pentru care am apelat la un tamplar profesionist. Primul cetatean care ne-a vizitat – zis si ‘grabitul’, ne-a spus franc ca el nu stie sa faca usi. Al doilea care a venit a construit cele doua usi fara comentarii, le avem si astazi in stare deplin de functionare desi au trecut bine de 10 ani.

Dar, tot ramanem la parerea noastra, anume ca mobilierul standard este mai avantaj comparativ cu cel executat la comanda.

Fireste ca nu tot mobilierul expus prin magazine este de calitate. Am vazut si mobilier foarte slab calitativ (chiar in unele magazine cu pretentii), dar e greu sa nu-ti dai seama de un an asptfel de mobilier ca este prost facut.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Dezavantaje

Dezavantajul mobilierului standard este dimensiunea. Este dificil de multe ori sa gasesti piese pe dimensiunea spataiului pe care il ai la dispozitie.

Apoi, daca sunteti si pretentiosi, s-ar putea sa va ia destul timp sa gasiti mobilierul dorit, cutreierand magazinele. Pe comanda este mai confortabil din acest punct de vedere.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies