Ati pregatit centrala pentru iarna?

Instalatiile termice, inclusiv centrala, trebuiesc pregatite corespunzator pentru sezonul rece.

Asigurati-va din vreme, inainte de a da gerul, ca v-ati pus la punct centrala termica si instalatia de incalzire. Nu lasati aceste operatiuni de verficare pe ultima suta de metri, pentru ca, specialistii sunt putini, cererile numeroase, iar preturile mai mari pe zi ce trece.

Chiar daca regulile ne impun o revizie tehnica a centralei termice o data la doi ani, este mai sanatos sa faceti aceasta revizie an de an. In acest fel, va veti asigura linistea dumneavvoastra si a familiei, veti fi siguri ca veti avea o incalzire corspunzatoare, ca nu veti avea probleme cu centrala pe timpul iernii.

Specialistii ne sfatuiesc ca in perioadele de toamna sa ne punem la punct instalatia de incalzire, sa ne asiguram protectia centralei din toate punctele de vedere. Suntem sfatuiti sa achizitonam stabilizatoare de tensiune pentru centrala, astfel incat fluctuatiile din reteaua comuna sa nu ne deterioreze centrala, mai ales nu ne-am dori acest lucru in miezul perioadei de iarna, cand este frigul mai naprasnic.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

De asemenea, este indicat sa ne dotam centrala cu un UPS, adica o sursa care sa ne asigure functionarea acesteia chiar si in perioade de intrerupere a curentului electric, pentru a nu ne crea disconfort cand se mai intampla accidente, mai ales ca, stim cu totii ce se intampla cand romanii incep sa bage in prize diverse aparate mesterite acasa, aparate ce duc la oprirea curentului in tot cartierul.

Caderile de tensiune ce se intampla destul de frecvent, mai ales iarna, trebuie sa le avem in vedere mai ales cand incercam sa ne protejam centrala si sa ne asiguram ca nu vom ramane fara caldura pe timp de iarna.

O statie simpla UPS (uninterrupted power source) ne rezolva aceasta problema. Deci, nu mai stati pe ganduri si asigurati-va o functionarea continua a centralei termice, cu o investite minima pana la urma.

Asigurati-va ca ati curatat toate gurile de evacuare, de la costuri, pana la instalatia adecvata de evuacare a condensului (cand vine vorba de centralele termice in condensare). Protejati-va instalatia de evacuare a condensului, pentru ca pe timp de ger aceasta ingheta si pentru ca nu se mai produce evacuarea lichidului, acesta poata sa va refuleze in locuinta, in cel mai bun caz vi se intrerupe centrala, in cel mai rau caz, inundati locuinta, mai ales daca sunteti plecati in vreo vacanta.

Puneti-va la punct instalatia de incalzire din toate punctele de verde: verificati robinetii, schimbati garniturile acolo unde este cazul, verificati racordurile sa fie in ordine, asigurati-va ca piesele sunt in regula si nu sunt uzate.

Fiti atenti la calorifere!

Puneti-va la punct caloriferele si celelalte accesorii aferente unei instalatii termice. Asigurati-va ca ati aerisit calorifere, deci ca ati scos aerul din ele, asigurati-va ca toate sunt functionale, ca au robinetii functionali, ca sunt potrivite nevoilor de incalzire ale camerelor.

Caloriferele este indicat sa le verificat chiar din timpul verii pentru a fi siguri ca nu vom avea probleme pe timp de iarna. De ce vara? Pentru ca, in cazul aparitiei unor probleme sa avem timp sa le schimbam fara prea mari batai de cap. Nu vreti sa fiti in situatia de a schimba calorifere toamna inainte de a da drumul la caldura, cand toti mesterii sunt ocupati din plin, cand costurile sunt maxime, cand tremurati prin casa asteptand caldura.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Un alt sfat important legat de asigurarea functionarii corespunzatoare a unei centrale termice este cel legat de specialisti. Asigurati-va ca detineti numere de telefon de la specialistii ce cunosc si au autorizatia de a verifica si repara la o adica centrala termica. Sfatul meu suplimentar este sa incercati sa aveti mai mult de o legatura cu o firma specializata, mai ales daca este vorba de o iesire din garantie a centralei.

Pentru aceasta, site-ul https://shop-einstal.ro pune la dispozitia oricarui utilizator cele mai bune produse, dar si cele mai complete specificatii tehnice pentru fiecare dintre ele. In acest caz, fie vreme buna, fie vreme rea, tu vei avea caldura iarna cat si vara.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies