Accesorii tehnice utile pentru o centrala termica

Pentru ca o centrala termica sa functioneze la parametrii indicati, iar dumneavoastra sa aveti liniste, aveti nevoie de cateva acceorii foarte utile.

O centrala termica, oricat de performanta ar fi, are nevoie de ajutor pentru a functiona la capacitatea prevazuta, dupa cum are nevoie de ajutor pentru a nu fi degradata in timp, lucru care tot pe dumneavoastra ca proprietari va afecteaza.

Sunt doua directii foarte importante de urmarit in privinta unei centrale termice:

 • in primul rand sa va asigurati o incalzire corespunzatoare in camere;
 • in al doilea rand sa va asigurati ca in functionarea unei centrale nu intervin probleme independente de dumneavoastra ori de centrala.

Pentru a realiza o incalzire corespunzatoare in camerele casei dumneavoastra, aveti nevoie de un termostat de ambient.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Termostat de ambient

Acest termostat este un accesoriu recomandat celor ce detin o centrala termica, pentru ca el ne ajuta sa reglam termeratura, astfel incat sa obtinem un maxim confort termic cu un mic efort financiar; practic termostatul regleaza functionarea centralei in functie de temperatura medie dorita, asa incat, aceasta se opreste automat atunci cand atinge temperatura indicata de termostat intr-un (sau mai multe) din camere, de regula cea mai friguroasa.

Termostatul este un accesoriu foarte cautat in ultima vreme, cu ajutorul lui puteti sa beneficiazi de un reglaj automat al centralei in functie de temperatura medie de afara.

Termostatele de ambient sunt de doua feluri:

 • termostate cu fir simple sau programabile;
 • termostate wirless simple sau programabile.

Stabilizator de tensiune

Un alt accesoriu necesar pentru o centrala termica este stabilizatorul de tensiune sau regulatorul de tensiune. Acest aparat stabilizeaza tensiunea pe retea, astfel incat echipamentul electric va fi protejat la posibilele fluctuatii de tensiune. Aceste fluctuatii pot determina o proasta functionare a aparatului si chiar o defectare serioasa a acestuia.

Avand in vedere ca in Bucuresti, spre exemplu, sunt zone in care fluctuatii de tensiune sunt numeroase, un stabilizator de tensiune pentru centrala dumneavoastra termica este absolut necesar.

Un astfel de stabilizator va poate usura viata dumneavoastra si centralei dumneavoastre. In momentele in care sunt fluctuatii mari de tensiune in retea, centrala termica poate suferi o serie de defectiuni, cele mai grave fiind cele care afecteaa panoul electric al centralei (placa electronica), care daca se defecteaza veti avea de plata o suma uriasa (aproape jumatate din pretul centralei).

Placa electronica este un fel de brain (creier) al centralei termice, fiind de alte si o componenta destul de sensibila si cum ziceam mai sus, o piese foarte scumpa, de aceea este indicat sa folositi un astfel de stabilizator de tensiune, pentru a va proteja centrala termica. Spre exemplu, in toamna trecuta, fluctuatiile de tensiune din retea au fost foarte mari spre toamna, cand toata lumea incepuse sa porneasca centralele termice, iar vremea era ploiasa cu tunete si fulgere.

Descarcarile electrice au determinat fluctuatii de tensiune care au distrus foarte placile electronice la foarte multe dintre centralele bucurestenilor. Deci, asigurati-va din vreme linistea, achizitionand un astfel de stabilizator.

Sonda externa de temperatura

Un alt aparat foarte utile pentru o centrala termica este si sonda externa de temperatura. Acest aparat indica temperatura externa si regleaza centrala in functie de aceasta temperatura. Impreuna cu termostatul de apartament realizeaza o functionare optima a centralei dumneavoastra.

Acest accesoriu este foarte util in special la centralele termice in condensare, cele la care temperatura apei la tur este de maxim 55 de grade.

Adiacent acestor accesorii pe care noi le numim indispensabile, nu uitati sa realizati, inainte de inceperea ierneii, revizia centralei termice.

Indicat este sa realizati aceasta revizie o data la doi ani, insa, pentru linistea dumneavoastra, cel mai bine este sa realizati aceasta revizie anual, astfel veti stii daca aveti centrala pusa la punct pentru urmatorul sezon rece.

Piese de schimb pentru centrala termica

Exista magazine specializate in piese de schimb pentru centralele termice, unele dintre aceasta au si platforme online
Poti sa faci rost de piese de schimb pentru centrala ta termica, pentru ca exista magazine specializate in acest sens, pe langa magazinele ce comercializateaza centralele ca atare si au si diverse piese de schimb.

Pe langa aceste oferte de magazine stradale, exista si magazine online ce comercializeaza piese de schimb pentru centralele termice de apartament, unul din aceste magazine este piesecentrale.com. Acesta este un magazin special unde veti gasi o varietate larga de piese de schimb pentru centralele de apartament.

In acest magazin veti gasi pise de schimb pentru centralele termice Ariston:

 • Piese schimb pentru centrale termice Ariston BIS
 • Piese schimb pentru centrale termice Ariston UNO
 • Piese schimb pentru centrale Ariston TX
 • Piese schimb pentru centrale Ariston EGIS
 • Piese schimb pentru centrale Ariston EGIS PLUS
 • Piese schimb pentru centrale Ariston CLAS
 • Piese schimb pentru centrale Ariston GENUS
 • Piese schimb pentru centrale Ariston GENUS PREMIUM

In acest magazin online de unde puteti achizitiona piese pentru centralele Ariston, puteti gasi o gama larga de piese pentru foarte multe modele Ariston: placa baza centrale Ariston, senzori incalzire sau ACM centrale Ariston, schimbator caldura bitermic pentru centrale Ariston, schimbator caldura principal si secundar pentru centrale termice Ariston etc

Piese schimb pentru centrale termice VIESSMANN

 • Piese schimb pentru centrale termice Viessmann Vitopend 100
 • Piese schimb pentru centrale termice Viessmann Vitodens 100
 • Piese schimb pentru centrale Viessmann Vitodens 200
 • Piese schimb pentru centrale Viessmann Vitodens 300
 • Piese schimb pentru centrale Viessmann Industriale

Piese schimb pentru centrale termice FERROLI

 • Piese schimb pentru centrale termice FERROLI DOMIPROJECT
 • Piese schimb pentru centrale termice FERROLI FEREASY
 • Piese schimb pentru centrale FERROLI DIVATECH
 • Piese schimb pentru centrale FERROLI DIVATOP
 • Piese schimb pentru centrale FERROLI ECONCEPT
 • Piese schimb pentru centrale FERROLI ENERGY TOP
 • Piese schimb pentru centrale FERROLI DP
 • Piese schimb pentru centrale FERROLI FEB ELECTRICE

Pentru toate brandurile importante de centrale termice, exista piese de schimb intr-o foarte mare varietate. Pentru ceea ce nu exista pe site, puteti sa contactati telefonic reprezentantii acestui magazin si sa solicitati respectiva piesa.

Pentru alte informatii suplimentare puteti sa accesati platforma online – piesecentrale.com.

Daca in respectivul magazin nu gasiti piesa cautata, puteti sa sunati la unul din numerele de telefon puse la dispozitie si specialistii respectivi vor face tot posibilul sa o gaseasca.

Pe acelasi site veti gasi si o serie de produse resigilate, produse ce au ambalajul deschis sau sunt expuse in magazin, la vanzare, ele aflandu-se in stare perfecta, de altfel, insa le puteti achizitiona la preturi mici, cu reducere.

Cele mai importante brand-uri de la care puteti gasi piese de schimb sunt: Ferroli, Viessman, Ariston, Bosch, Baxi, Fujitsu si Samsung.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

produsele sunt livrate in toate tara printr-un serviciu de transport intern sau printr-o firma de curierat.

Aveti posibilitatea de a achizitiona in rate piesele de schimb pentru centralele termice necesare, acest magazin online avand un parteneriat financiar cu Unicredit, iar dumneavoastra beneficiati de un sistem de rate fara dobanda cu o aprobare foarte rapida.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies