De unde si cum iti alegi mobila?

Stim ca esti in cautare de mobila, de aceea ne-am gandit sa-ti dam cateva sfaturi utile

De unde si cum iti alegi mobila sunt doua aspecte foarte importante, mai ales pentru un cuplu aflat la inceput de drum, ce-si organizeaza pentru prima data o locuinta, avand totodata si elanul si optimisului unui nou inceput de drum.

Din experienta va pot spune ca prima tentatie este sa aduni multe reviste, multe cataloage, sa-ti faci iluzii despre diverse piese de mobilier. In realitate, vei constata ca niciun catalog, si nicio revista de gen nu iti va fi de folos. Corelarea ofertelor cu dimensiunile pe care le ai la dispozitie face aproape imposibila achizitionarea directa a unor piese de mobilier.

Asadar, primul sfat este sa nu va faceti planul ca in urma alegerilor pe care le-ati facut din diverse cataloage si reviste, veti merge pur si simplu sa achizitionati respectivele produse.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Dupa parerea mea, cea mai buna solutie in alegerea mobilei este sa vizitati in prealabil cateva magazine mari de desfacere mobila: Ikea, Mobexpert, Elvila, Tamilia, etc. Sa va luati notive cu produsele pe care le au si dimensiunile lor aferente. Ajunsi acasa, puteti sa corelati cu ceea ca va doriti si ceea ce incape in locuinta voastra.

Sfatul cu numarul doi se refera la executarea la comanda a unor piese de mobilier dorite. Chiar daca nu va gasiti elementele de mobilier dorite pe dimensiunile potrivite pentru locuinta voastra, puteti oricand apela la varianta de a le executa la comanda, fie la magazinul in care le-ati vazut, fie puteti apela la niste profesionisti pentru reproduceri.

Alt sfat se refera la elementele de mobilier care trebuie sa aiba o anumita rezistenta in timp, cum sunt paturile, canapelele si fotoliile. Bagati de seama ca in foarte multe magazine de mobila, aceste elemente sunt nefiresc de nefinisate de prost executate. Alegeti cu bagare de seama, si mai bine, platiti ceva in plus, decat sa va alegeti cu un pat care sa se rupa in doua luni de la achizitionare. Vedeti ca paturile din zilele noastre au suportul de salatea din scandurele subtiri care au tendinta de a se rupe foarte repede, mai ales daca sunteti niste oameni cu greutate. Asadar, daca va stiti in aceasta situatie, mai bine alegeti un pat in care suportul de saltea sa fie realizat dintr-o placa rezistenta de PAL, pe care o puteti chiar dubla la cerere (in unele magazine unde se executa si diverse ajustari).

Canapelele si fotoliile sunt de asemenea piese ce sunt usor deteriorabile. Nu alegeti piele ecologica decat daca aceasta este ultima dumneavoastra dorinta. Pielea ecologica este neplacuta pentru a sta pe ea un timp indelungat, se strica repede, mai ales daca detineti un animal de companie ce poate usor s-o zgarie, caz in care distrugerea va fi iminenta. Alegeti sisteme cu arcuri rezistente, cu stofa groasa si rezistenta atat la rupere cat si la murdarie in timp. Nu alegeti culori deschise decat daca sunteti celibatar ori doctor. Altfel, prima voma a copilului va face din canapeaua voastra un bun de dus la gunoi.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Un altfe sfat este sa masurati cu grija dimensiunile pe care le aveti disponibile in spatiul de locuit. Nu mergeti la cumparaturi, stiind ca aveti nevoie de un pat cu latimea de maxim 180 si sa plecati cu unul de 190 in speranta ca o sa incapa el cumva, ca veti avea mari neplaceri.

Nu cumparati mobila dezasamblata decat daca va pricepeti la asamblarea ei. Daca veti achizitiona de la Ikea, trebuie sa stiti ca veti primii mii de bucatele ce par usor de asamblat la prima vedere, insa, va spun cu siguranta ca daca n-aveti mana pentru asa ceva, veti patimi amarnic. Mai bine utilizati serviciul de montaj la domiciliu pe care atat Ikea cat si alte magazine vi-l pun la dispozitie.

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies