Aparate de aer conditionat cu inverter

Despre viabilitatea aparatelor de aer conditionat cu inverter. Informatii utile necesare si pareri pro si contra alegerii unui astfel de aparat.

Aparatele de aer conditionat sunt un punct dureros pentru multi oameni din tara noastra cand vine vorba despre facturile de energie electrica. In momentul in care un aparat de aer conditionat se adauga la lista de aparate utilizate intr-o gospodarie, facturile de energie electrica cresc semnificativ.

APARATE DE AER CONDITIONAT CU INVERTER

Desi este dificil sa reduceti serios impactul mare avut de un aparat de aer conditionat asupra facturilor de energie, acesta se poate totusi gestiona partial prin alegerea tehnologiei de climatizare porivite. Cele mai recente si cea mai eficienta tehnologii disponibile in prezent pe piata sunt aparatele de aer conditionat cu sistemul „Inverter”. Tehnologia inverter este conceputa in asa fel incat sa poata economisi 30-50% din energia electrica (unitati consumate) de catre un aparat de aer conditionat obisnuit.  

Cum functioneaza un aparat de aer conditionat?

Pentru majoritatea oamenilor, aerul conditionat doar arunca aer rece la temperatura stabilita din telecomanda. Dar intr-adevar functioneaza in acest fel? De fapt, instalatia de aer conditionat, in timpul procesului de racire, trage aerul din interior, il raceste prin trecerea prin vaporizator si apoi il arunca inapoi in camera. Acest proces se realizeaza, ca si la figidere, cu ajutorul unui compresor care comprima gaz (agent frigorific) racindu-l astfel, iar acest gaz comprimat, la randul sau, raceste aerul interior circulat prin aparatul de aer conditionat.

Intr-un aparat de aer conditionat obisnuit: compresorul este fie Oprit sau Pornit. Cand este pornit, el lucreaza la capacitate maxima si consuma energie electrica la maxim. Cand termostatul atinge nivelul de temperatura stabilit de utilizator, compresorul se opreste, si doar ventilatorul continua sa functioneze. Cand termostatul detecteaza ca temperatura a crescut, compresorul porneste din nou.

Intr-un aer conditionat cu tehnologia Inverter: aparatul functioneaza ca acceleratia unei. Cand compresorul are nevoie de mai multa putere, ii da mai multa putere. Cand are nevoie de mai putina energie, se da mai putina energie. Cu aceasta tehnologie noua, compresorul este mereu Pornit, dar atrage mai putina putere sau mai multa putere in functie de temperatura aerului de intrare si nivelul stabilit in termostat. Viteza si puterea compresorului este ajustata in mod corespunzator. Aceasta tehnologie a fost dezvoltata in Japonia si este folosit acolo cu succes pentru aparatele de aer conditionat si frigidere. Aceasta tehnologie este disponibila in prezent numai in aparate de aer conditionat de tip split.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Care sunt beneficiile tehnologiei Inverter la aparatele de aer conditionat?

Fiecare aparat de aer conditionat este proiectat pentru o sarcina maxima de varf. Deci, un aparat de 18000 BTU este proiectat pentru o anumita dimensiune a camerei, in timp ce altul de 9000 BTU pentru o alta dimensiune. Un aparat de aer conditionat obisnuit de capacitate 12000 BTU va rula mereu la necesarul de putere de varf  atunci cand compresorul este in functiune. Un aparat de aer conditionat cu tehnologia inverter va rula in mod continuu (compresorul va fi pornit tot timpul), dar va atrage numai atata putere cat este necesar pentru a mentine temperatura stabil la nivelul dorit. Rezultatul final este un consum mult mai mic de energie per total.

Este tehnologia inverter de aer conditionat lenta in procesul de racire a incaperii? Mai multe persoane au ridicat intrebari daca nu cumva tehnologia Inverter de aer conditionat ar putea sa raceasca o incapere intr-un timp mult mai indelungat decat un aparat clasic, pe motivul economiei de energie. Raspunsul: doar in mod aparent. Sa incercam sa intelegem cum functioneaza un A/C invertor:

Aerele conditionate non inverter au viteza fixa, in timp ce cele inverter au viteza variabila; cele non inverter au compresoare care merg On si Off, in timp ce cele inverter au compresoare care sunt On tot timpul. Termostatul intr-un A/C non-invertor opreste compresorul atunci cand temperatura la limita dorita, dar practic procesul continua, camera racindu-se in general inca 2-3 grade sub acea limita. Comparativ, A/C-ul invertor schimba debitul de agent frigorific in functie de caldura din camera. Cand diferenta de temperatura intre valoarea setata si cea din incapere este mai mica, debitul este mai mic, la atingerea valorii dorite nu se va mai continua procesul, si astfel energia electrica se economiseste. Cand insa diferenta de temperatura este mare, compresorul functioneaza la putere maxima, si astfel timpul necesar pentru racirea camerei este aproape la fel cu cel necesar unui aparat clasic.

Aparate de aer conditionat ieftine online

Poti sa cumperi online un aparat de aer conditionat ieftin cu montaj inclus

Aparate de aer conditionat ieftine online gasiti in foarte multe magazine. De la  eMAG la CEL, de la Dedeman la Altex, de la Flanco la Marketonline, etc.

Poti sa apelezi chiar la site-urile cu produsele de ocazie, gen Ocazii ori OLX.

Ca sa achizitionezi un aparat de aer conditionat ieftin online nu ai nevoie decat de o legatura buna la internet si de suma aferenta de bani. Exista cazuri in care nici de banii toti nu ai neaparat nevoie, pentru ca de acum, in unele magazine online poti apela la sistemul de creditare in plata. Practic, achizionezi aparatul de aer conditionat, si-l achiti intr-un sistem avantajos de rate.

Odata cu venirea caniculei, se intetesc si cautarile de aparate de aer conditionat, de aceea este bine sa te informezi din timp asupra modelelor, montajului, pretului, etc.

Cei mai importanti retaileri de pe piata electronicelor si electrocasnicelor au inceput deja sa aiba promotii de aparate de aer conditionat. Asa ca, ar fi bine sa va grabiti sa prindeti aceste reduceri care cu siguranta vor fi pe placul vostru.

Promotiile la dispozitielele de climatizare sunt intotdeauna binevenite, pentru ca, un astfel de aparat nu este tocmai ieftin. Pentru a achizitiona un aparat de aer conditionat trebuie sa te asiguri ca ai in buzunar o suma frumusica de dat.

Nu uitati sa aveti in vedere caracteristicile foarte important de urmarit la achiztionarea unui aparat de aer conditionat: putere (masurata in BTU – pe care neaparat sa o corelati la spatiul in care utilizati aparatul), consum, pret.

Pentru zilele toride de vara, noi am efectuat un circuit prin magazinele online importante si iata ca venim astazi sa va propunem o serie de modele de aparate de aer conditionate ieftine online:

OFERTA DE APARATE DE AER CONDITIONAT DE LA EMAG

Cei de la eMAG ne propun o gama larga de aparate de aer conditionat, cu preturi aproape pentru orice buzunar. Brandurile prezente pe platforma eMAG sunt numeroasa, asa ca aveti de unde alege, daca ar fi sa ne intrebati pe noi. Evident, depinde de ce cautati: calitate, preturi mici, rezistenta, silentiozitate, etc.

OFERTA AER CONDITIONAT FLANCO – CU SERVICIU DE INSTALARE

Cei de la Flanco ne propun de asemenea o gama larga de aparate, dar si servicii de montare. Flanco este un ratailer important pe piata electro-IT din Romania, iar ofertele pe care le promoveaza des nu sunt de neglijat. Asa ca, urmariti si produsele aflate in stocul acestui magazin si analizati cantitativ si calitativ oferta Flanco.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

OFERTA DE APARATE DE AER CONDITIONAT DE LA CEL

Cel.ro este un magazin online cu foarte multe modele de aparate de aer conditionat pe stoc. Pentru a alege sistemul perfect de climatizare cei de la Cel.ro te asteapta cu oferte proaspete, dupa nevoile si bugetul fiecaruia.

Din experienta va putem spune ca cel mai folosit aparat de aer conditionat pe timpul verii este cel din bucuatarie. Pe langa faptul ca acesta este folosit in timpul in care se gateste in bucatarie, el poate functiona si pentru racirea intregii locuinte, pentru ca, fiind la ‘adapost’ de urechile, ochii si gaturile locuitorilor, este mai putin periculos. Noi in familie utilizam cel mai des aparatul de aer conditionat din bucatarie. Are o putere de 9.000 BTU si este un aparat cu inverter. Pentru ca nu am dorit sa instalam aparate de aer conditionat in dormitoare, am ales unul de putere mare in sufragerie, in ideea de a raci intreaga locuinta. Acesta are o putere de 18.000 de BTU si este mult prea mare pentru un apartament de 3 camere. De aceea este si foarte putin folosit. Practic, il utilizam doar cand suntem plecati; este aproape imposibil sa stai in sufragerie cu aparatul pornit. Asadar, aveti grija ce alegeti. Nu va aruncati la un aparat de aer conditionat cu o putere exagerata, caci s-ar putea sa nu-l puteti folosi. Pentru o sufragerie de 15-20 mp este suficient un aparat de 12.000 BTU.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies