Casele tip container. Ti-ar placea sa locuiesti in una?

In ultimul timp casele modulare, tip container, au devenit foarte populare indeosebi in randul orasenilor care vor sa evadeze din oras.

In Romania au inceput sa apara tot mai multe anunturi cu vanzari de case tip container.

Casele tip container sau casele modulare cum mai sunt ele numite sunt de regula niste containere adaptate pentru locuit.

chilipirul-zilei.ro/%20
chilipirul-zilei.ro/%20

Casele modulare provin in marea lor majoritate din containere marine ce au fost utilizate la transportul de marfa.

In  timp, oamenii au inceput sa-si doreasca case mici si ieftine, ca sa incapa intr-o suprafata de teren redusa.

Am vazut deja multe persoane care s-au orientat catre o astfel de optiune, parasind viata agitata din orase pentru liniste boema a unui sat uitat de lume.

Astfel de persoane apeleaza de regula, cel putin pentur inceput, la case modulare, case ecologice, care nu costa mult si ocupa putin spatiu.

Marele avantaj al acestor case tip containar e faptul ca o primesti gata facuta. Casele modulare la cheie sunt ultima gaselnita in materie de spatiu standardizat de locuit pe care il poti personalizata dupa pofta inimii.

Tipuri de case modulare

Casele modulare sunt imbinari ale unor module, cu functionalitate specifica, prealizate in general din prefabricate, care pot fi asamblate in diverse configuratii pentru a crea o locuinta personalizata. Exista mai multe tipuri de case modulare, fiecare avand caracteristici si avantaje specifice. Iata cateva dintre tipurile de case modulare:

 • Case modulare de locuit: Acestea sunt cele mai obisnuite si versatilie tipuri de case modulare. Pot fi folosite pentru rezidente permanente sau pentru locuinte secundare, si pot varia ca dimensiuni si configuratii pentru a se potrivi nevoilor fiecarei familii.
 • Case modulare de birouri: Acestea sunt proiectate pentru utilizarea in medii de birouri si spatii comerciale. Pot fi utilizate pentru a crea birouri individuale, spatii de lucru deschise sau alte tipuri de facilitati comerciale.
 • Case modulare pentru vacante: Aceste case modulare sunt concepute special pentru utilizarea in locuri de vacanta sau pentru cazarile temporare. Ele sunt adesea construite cu materiale rezistente la intemperii si pot include caracteristici precum terase sau balcoane pentru a oferi o experienta de relaxare.
 • Case modulare de transport: Acestea sunt case modulare care pot fi usor transportate si amplasate pe diferite site-uri. Sunt ideale pentru proiecte temporare sau pentru cei care doresc sa isi schimbe locatia locuintei in mod regulat.
 • Case modulare ecologice: Acestea sunt case modulare construite cu accent pe sustenabilitate si eficienta energetica. Pot include caracteristici precum panouri solare, izolatie avansata si materiale reciclabile pentru a reduce amprenta ecologica.
 • Case modulare de urgenta: Aceste case sunt concepute pentru a fi rapide de asamblat in situatii de urgenta, cum ar fi dezastre naturale sau situatii de ajutor umanitar. Se folosesc pentru adapostire temporara a persoanelor afectate.
 • Case modulare de lux: Acestea sunt case modulare personalizate, care ofera caracteristici si finisaje de inalta calitate. Au o configuratie menita a satisface cele mai exigente gusturi si sunt adesea folosite ca locuinte de vacanta sau rezidente principale pentru persoanele cu resurse financiare semnificative.
 • Case modulare multifamiliale: Acest tip de case modulare sunt proiectate pentru a gazdui mai multe familii intr-o singura cladire. Deosebit de utile la construirea de apartamente sau complexe rezidentiale mai mari.

Acestea sunt doar cateva exemple de tipuri de case modulare, iar versatilitatea acestora permite o gama larga de utilizari si configuratii. Casele modulare au devenit din ce in ce mai populare datorita costurilor reduse si vitezei de constructie mai mari in comparatie cu casele traditionale.

Case tip container pentru locuit, realizate din lemn – case eco

Casele tip container realizate din lemn, cunoscute si sub denumirea de „case eco,” sunt structuri rezidentiale construite folosind containere de transport maritime reconditionate sau structuri similare din lemn sau alte materiale reciclabile. Aceste case au castigat popularitate in ultimii ani datorita caracteristicilor lor ecologice, durabilitatii si aspectului lor modern.

Iata cateva caracteristici si avantaje ale caselor tip container realizate din lemn:

 • Sustenabilitate: Utilizarea containere reconditionate sau a lemnului reciclat reduce impactul asupra mediului, deoarece se reutilizeaza materialele existente. In acest mod contribuie la reducerea defrisarilor si la diminuarea deseurilor de constructie.
 • Eficienta energetica: Aceste case pot fi izolate eficient termic si pot fi echipate cu sisteme de energie regenerabila, precum panouri solare sau sisteme eoliene, ceea ce le face mai prietenoase cu mediul si mai economice pe termen lung.
 • Mobilitate: Containerele pot fi usor transportate pe distante mari, ceea ce face ca aceste case sa fie o optiune atractiva pentru locatii temporare sau pentru persoanele care doresc sa-si mute locuinta in viitor.
 • Durabilitate: Containerul de transport maritim este construit pentru a rezista la conditii extreme de mediu, cum ar fi umiditatea ridicata, sarea si miscarea brusca. Acest lucru le confera o durabilitate exceptionala.
 • Design versatil: Casele tip container pot fi personalizate pentru a se potrivi cu nevoile si preferintele individuale. Ele pot fi conectate sau stivuite pentru a crea spatii mai mari si pot fi amenajate in interior intr-un stil modern si confortabil.
 • Costuri reduse: Comparativ cu constructia traditionala, casetele tip container pot fi mai accesibile ca pret si pot oferi economii semnificative in timpul constructiei.
 • Rapiditate in constructie: Datorita structurii preexistente a containerului, casele tip container pot fi construite mai rapid decat constructiile traditionale.
 • Reducerea consumului de resurse: Utilizarea unor materiale precum lemnul reciclat si tehnologiile ecologice poate duce la o reducere semnificativa a consumului de resurse si a deseurilor in procesul de constructie.

Cu toate acestea, este important sa mentionam ca construirea unei case tip container necesita planificare atenta si cunostinte specializate, inclusiv in ceea ce priveste izolatia termica si electricitatea. De asemenea, reglementarile locale si permisele de constructie pot varia, deci este esential sa consultati autoritatile locale si sa angajati profesionisti calificati pentru a va asigura ca proiectul vostru este in conformitate cu toate cerintele legale si de siguranta.

Iata si cateva firme care se ocupa cu astfel de case modulare: Karmod Romania, Quantum Modules, Casute Modulare, Bogaxa, Containere FDC, etc.

Din ce tip de lemn se poate realiza o casa tip container?

Casele tip container pot fi realizate dintr-o varietate de tipuri de lemn, in functie de preferintele personale ale proprietarului si de disponibilitatea materialelor. Iata cateva tipuri de lemn care sunt adesea folosite in constructia caselor tip container:

 • Lemn masiv: Lemnul masiv, cum ar fi bradul, molidul sau pinul, poate fi folosit pentru a construi peretii si structura de baza a unei case tip container. Este o optiune populara datorita aspectului sau natural si rezistentei la izolare termica, dar poate necesita tratament pentru a rezista la factorii de mediu.
 • Laminat incleiat: Laminatul incleiat, cunoscut si sub numele de placaj, poate fi utilizat pentru a acoperi peretii si podelele interiorului containerului. Acesta ofera o suprafata neteda si poate fi finisat in diferite culori si texturi.
 • Lemn reciclat: Lemnul reciclat din paleti vechi sau alte surse poate fi folosit pentru a crea elemente decorative sau mobilier intr-o casa tip container. Acesta ofera un aspect rustic si contribuie la sustenabilitate.
 • Alte tipuri de lemn: Alte tipuri de lemn, precum stejarul, ciresul sau nucul, pot fi utilizate pentru elemente decorative, blaturi de masa, dulapuri si alte detalii interioare.

Este important sa se ia in considerare factorii de mediu si conditiile climatice locale atunci cand se alege lemnul pentru o casa tip container. De asemenea, este posibil sa fie necesara tratarea lemnului pentru a-l proteja impotriva umiditatii, a insectelor si a altor deteriorari. Consultati intotdeauna cu un specialist in constructii pentru a va asigura ca alegeti lemnul potrivit si ca acesta este tratat si instalat corect.

Planificarea spatiului intr-o casa tip container

Planificarea spatiului intr-o casa tip container poate fi un proces creativ si interesant. Aici sunt pasii de baza pe care ii puteti urma pentru a planifica spatiul intr-o astfel de casa:

Stabilirea obiectivelor

Incepeti prin a stabili obiectivele pentru spatiul vostru de locuit. Ce functionalitati si nevoi trebuie sa indeplineasca casa voastra tip container? De exemplu, aveti nevoie de mai mult spatiu de depozitare, un birou la domiciliu, un spatiu de relaxare etc.

Evaluarea containerelor

Masurati dimensiunile containerelor pe care le veti utiliza. De obicei, containerele de transport au dimensiuni standard, cum ar fi 20 de picioare sau 40 de picioare in lungime, cu o latime de aproximativ 8 picioare si o inaltime de 8 picioare sau 9 picioare.

Planul de asezare

Creati un plan de asezare pentru containerul sau containerele vostru. Decideti cum doriti sa asezati containerele pentru a crea spatiul de locuit dorit. Acest lucru poate implica plasarea containerelor intr-o configuratie liniara sau intr-o forma de L sau U, in functie de spatiul disponibil si de designul dorit.

Spatii functionale

Impartiti spatiul in functii. Asigurati-va ca aveti zone distincte pentru dormitor, bucatarie, baie, living, zona de luat masa si, eventual, un birou sau spatiu de lucru. Planificati amplasarea mobilierului si a altor obiecte pentru a crea un flux convenabil.

Pentru exterior puteti sa optati pentru plante decorative pentru terasa si gradina, care cu siguranta va vor inviora atmosfera.

Maximizarea luminii naturale

Containerul poate avea ferestre mici sau deloc, deci planificati cu grija iluminarea naturala. Pozitionati ferestre mari si/sau usi glisante pentru a aduce lumina in interior si pentru a crea o conexiune cu exteriorul.

Izolatie si climatizare

Asigurati-va ca containerul este bine izolat pentru a mentine temperatura confortabila in timpul tuturor sezoanelor. Planificati un sistem de incalzire si racire eficient pentru a va asigura confortul termic.

Spatiu de depozitare

Fiti creativi in ceea ce priveste spatiul de depozitare. Utilizati spatiul vertical si integrati solutii de depozitare inteligente, cum ar fi rafturi, dulapuri si sertare.

Design interior

Alegeti un design interior care sa reflecte stilul vostru personal si care sa maximizeze spatiul disponibil. Culorile, mobilierul si finisajele ar trebui sa se potriveasca cu estetica vostru preferata.

Pentru amenajarea interiorului, puteti alege o mobila ieftina adaptata dimensiunilor spatiului pe care il aveti la indemana.

Eficienta energetica

Luati in considerare optiuni de eficienta energetica, cum ar fi panouri solare si sisteme de reciclare a apei, pentru a reduce costurile de intretinere si impactul asupra mediului.

mezoni.ro/
mezoni.ro/

Finalizarea planurilor

Lucrati cu un arhitect sau designer de interior pentru a elabora planurile detaliate si pentru a va asigura ca toate aspectele legate de structura, electricitate, plumb si alte servicii sunt gestionate corect.

Este important sa abordati planificarea spatiului intr-o casa tip container cu atentie si sa luati in considerare toate aspectele functionale si estetice pentru a crea un mediu de locuit confortabil si functional.

Leave a Reply

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies